Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Milo Yiannopoulos meghívása már a Fidesznek is sok

Milo Yiannopoulos meghívása már a Fidesznek is sok

Nem valószínű, hogy Milo Yiannopoulos részt vesz a január végi V4-es konferencián. Ezt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője jelentette ki egy keddi sajtótájékoztatón.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a január 23-án kezdődő háromnapos konferencián, melyet Európa jövője címmel tartanak Budapesten, a nyitó előadó nem más, mint Milo Yiannopoulos. Ő az, akit februárban rúgtak ki a Donald Trumpot támogató, jobboldali hírportál, a Breibart publicistái közül, mert megengedhetőnek nevezete idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolatát.

A brit születésű blogger és újságíróról tavaly került napvilágra egy videó, amelyben arról beszél, hogy a 13 éves fiúk és felnőtt férfiak, valamint nők közötti szexuális kapcsolat alapulhat közös megegyezésen, sőt “pozitív élmény is lehet a fiúk számára”. A nyíltan homoszexuális Milo saját példáját hozta fel, hogy bizonyítsa állítását.

Pár nappal később a konferencia honlapjáról a részletes program is lekerült. A magyar és angol nyelvű programfüzet helye teljesen üres, csak annyi szerepel az oldalon: „véglegesítés alatt”.

Gulyás Gergely a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a rendezvényt nem a Fidesz, sőt még csak nem is a kormány szervezi, hanem a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. Egyelőre ráadásul nem is véglegesítették a meghívotti listát. Úgy fogalmazott, a pedofíliát elutasítják, az őrültséget pedig őrültségnek tekintik.

A demokratikus vitákban teret kell adni a fősodortól eltérő véleményeknek is, egy határon túl azonban már ezek sem férnek bele, és a pedofília népszerűsítése idetartozik – szögezte le a fideszes politikus.