Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Áder János: Sokfélék vagyunk, de mindannyian víg esztendőt kívánunk magunknak

Áder János: Sokfélék vagyunk, de mindannyian víg esztendőt kívánunk magunknak

Áder János köztársasági elnök újévi köszöntője 2018 első perceiben hangzott el. Az elnök “reményeiket valóra váltó” új esztendőt kívánt “az új álmok megálmodóinak, az okos terveket kovácsolóknak”, továbbá békét kívánt “a járt úton haladóknak, és a járatlan utat választóknak”.

Áder János és Weisz Fanni jeltolmács, siket esélyegyenlőségi aktivista koccint az államfő újévi köszöntőjén a Sándor-palotában MTI Fotó: Kovács Tamás

“Őrizzük meg e pillanat varázsát az egész esztendőben!” – mondta a köztársasági elnök, hozzátéve: rajtunk múlik, hogy az első órák öröméből, reménységéből, szeretetéből mennyi marad velünk a folytatásra.

“Bár sokfélék vagyunk – minket akik éjfél után a Himnuszt énekeljük – összekötnek Kölcsey sorai,

amelyekkel mindannyian jókedvet, bőséget és “víg esztendőt” kérünk magunknak, egymásnak, hazánknak” – mondta Áder. Az államfő végül Assisi Szent Ferenc gondolataival kívánt boldog új évet.