Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Eltüntette a V4-es konferencia programját a kormány

Eltüntette a V4-es konferencia programját a kormány

Lekerült a részletes program a kormány januári V4-es konferenciájának honlapjáról – szúrta ki az Index. A magyar és angol nyelvű programfüzet helye teljesen üres, csak annyi szerepel az oldalon: „véglegesítés alatt”.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a január 23-án kezdődő háromnapos konferencián, melyet Európa jövője címmel tartanak Budapesten, a nyitó előadó nem más, mint Milo Yiannopoulos. Ő az, akit februárban rúgtak ki a Donald Trumpot támogató, jobboldali hírportál, a Breibart publicistái közül, mert megengedhetőnek nevezete idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolatát.

A brit születésű blogger és újságíróról tavaly került napvilágra egy videó, amelyben arról beszél, hogy a 13 éves fiúk és felnőtt férfiak, valamint nők közötti szexuális kapcsolat alapulhat közös megegyezésen, sőt “pozitív élmény is lehet a fiúk számára”. A nyíltan homoszexuális Milo saját példáját hozta fel, hogy bizonyítsa állítását.

A konferencián a korábban kikerült program szerint beszélni fog a korábban szélsőbaloldali, ma már szélsőjobboldali brit Frank Füredi, a német szélsőjobboldali párt, az AfD-vel szimpatizáló, de tőle a legtöbb kérdésben még jobbra is álló Junge Freiheit vezérpublicistája Götz Kubitschek. Ott lesz a konzervativizmus és a szélsőjobboldal határán egyensúlyozó neoreac mozgalom képviseletében Pascal Bruckner. A magyar kormány képviseletében pedig Szijjártó Péter külügyminiszter és Deutsch Tamás EP-képviselő, aki a mesterséges intelligenciáról beszél majd.

A háromnapos konferenciát Csányi Sándor OTP-elnök előadása zárja.