Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A holland szélsőjobbnál Orbán Viktor lett az Év embere

A holland szélsőjobbnál Orbán Viktor lett az Év embere

„Egy hazafi, erővel és vízióval” – így jellemezte Orbán Viktort az iszlám-és bevándorlóellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője. Geert Wilders személyes Facebook-oldalán a 2017-es Év emberének választotta meg a magyar miniszterelnököt.

A populista politikus azt sem rejtette véka alá, szerinte ki „2017 Vesztese”. A címet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének adta, aki szerinte akkor is „eurofil, amikor józan”.

A nyíltan Hollandia iszlamizációja ellen küzdő Wilders gyakran hangoztatja, hogy egyetért Orbán Viktorral, igaz idén kellemetlensége is akadt a magyarok miatt. Ahogy azt a Zoom.hu megírta, a pártelnök december közepén egy teljesen ismeretlen magyart, az 54 éves Hegedüs Gézát jelölte a párt listájának élére a rotterdami helyhatósági választásokon.

Mindössze egy nappal a sajtótájékoztató után azonban visszavonta a jelölést, miután kiderült, hogy Hegedüs nyíltan szélsőséges nézetei és kijelentései még a Szabadságpártnak is kellemetlenek.