Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Novák Katalin: Vannak a jó szándékú melegek, meg a provokálók

Novák Katalin: Vannak a jó szándékú melegek, meg a provokálók

Hosszú interjút adott Novák Katalin a Mandinernek, melyben a kötelező kérdések mellett előkerültek olyan kényesebb témák is, mint a homoszexualitás, a gender, valamint a fiúk és a lányok közötti különbségek. A politikusnak természetesen mindenre volt válasza.

Novák az interjúban úgy fogalmazott, még mindig nem becsülik meg eléggé azokat a nőket, akiknek a hivatása, karrierje az anyaság. Ugyanakkor jogosnak nevezte azoknak az édesanyáknak az igényét is, akik hosszú évek tanulása után szeretnék a tudásukat kamatoztatni, és nem akarnak teljesen elszakadni a munka világától több évre. Mint mondta, ezért támogatják a kisgyermek melletti munkavállalás lehetőségét, újabb bölcsődéket építenek, és már törvény garantálja a részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét.

A nemrég a Fidesz alelnökének megválasztott politikus kifejtette azt is, hogy a népességcsökkenéshez ma már nincs annak köze, hogy elvándorolnak az országból a fiatalok, mert „több magyar állampolgár jön be, illetve vissza az országba, mint ahányan külföldre mennek”. Véleménye szerint más országokkal ellentétben nálunk ingyenes az óvodai ellátás, ingyenes vagy olcsó a gyerekek étkezése, továbbá a családok otthonteremtési kedvezményével önálló lakáshoz juthatnak a fiatalok.

Novák szerint szakmunkást sem azért nehéz találni az országban, mert mindenki külföldre ment, hanem mert a csok megdobta az építőipart.

Az otthonszülésről azt mondta: az „hogy ki hogyan szül, ez kizárólag az ő dolga, amíg a baba életét nem veszélyezteti”. A kormány teljes mértékben meg kívánja adni a szabadságot arra, hogy a szülésről és annak körülményeiről minden család szabadon dönthessen.

Az igazi csemegét a végére hagyta a Mandiner, amikor megkérdezték, véleménye szerint mennyire fontos ma a genderkérdés Magyarországon. Novák Katalin erre azt válaszolta, egyetért Kövér László házelnök szavaival, aki szerint egyszerűen nem tesz jót egy ügynek, ha túltolják. A gender-téma ráadásul Novák szerint összecsúszott a szexuális orientáció kérdésével.

„Vannak jó szándékú meleg emberek, akik csak nyugalomban szeretnének élni, és van egy kisebb, de nagyon hangos csoport, amelynek tagjai pedig folyamatosan provokálnak. Maradjunk a józan ész talaján!

Úgy fogalmazott:

Egy kisfiú igenis különbözik egy kislánytól, vannak fiús és lányos dolgok, természetes és szerethető különbségek a két nem között.”

Az államtitkár ezután hozzátette: „Vannak férfiak és nők, és csak az ő kapcsolatukból tudnak gyermekek születni. Ha ezeket a nyilvánvaló igazságokat ma valaki kimondja, rögtön homofóbiát kiáltanak. Ez nonszensz”.