Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tök rendben van, ha zenészként csillárral a hónod alatt ébredsz

Tök rendben van, ha zenészként csillárral a hónod alatt ébredsz

Lévai Balázs Beállás címmel ponyvaregényt készített zömében életből ellopott zenész anekdotákból. Összeszedtünk minden napra egy regényt, amit érdemes elolvasni az ünnepek alatt. Ha úgy tetszik: könyvek bejgli mellé. Negyedik rész.

Lévai Balázs: Beállás

Első mondat: „Puska tarkójáról egy kövér izzadságcsepp vetette magát a mélybe.”

Miről szól: A Black Sheep nevű zenekar egy év kényszerszünet után próbál visszatérni a színpadra. Fegyverneky Tibor, vagyis Puska, a zenekar fiatal menedzsere igyekszik összerántani a bandát Hegemony, az énekes összeomlása és felépülése után. A banda tagjai, Imi Hendrix, Gúnár, Bozon, Gomez és Jóság egy feltétellel hajlandóak újrakezdeni: egy év alatt fel kell jutniuk a fesztiválok nagyszínpadaira, különben végleg szögre akasztják a gitárt. Aztán megkezdődnek a próbák, megszületik az új album, beindul a turné, pörögnek a bulik, már-már úgy tűnik, akár össze is jöhet a kitűzött cél, amikor egy olyan helyzetben találják magukat, amit korábban elképzelni sem tudtak volna. Gyilkossággal vádolják a frontembert.

Ki írta: Lévai Balázs, tévés műsorvezető, rendező, a Wellhello-film producere, négykötetes író stb., aki ezúttal ponyvaregényt készített zömében életből ellopott anekdotákból.

Kinek ajánljuk: Akik szeretik a bennfentes(kedő) történeteket a zenei életből: magát beszédképtelenné ivó énekesekről, vidéki buli csillárral a hóna alatt ébredő frontemberrel, lóval az udvarán kelő menedzserrel, jópofáskodó (értsd: csencselő) politikusokról.

Miért olvassam el: Mert humoros formában nyújt betekintés abba, miként működhetett a popszakma Magyarországon a rendszerváltás óta.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 232

A könyvek bejgli mellé sorozat korábbi részei:

Csepella Olivér: Nyugat + Zombik

Jurij Poljakov: Demagrád

Andy Weir: Artemis