Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Drogügy miatt mondott le a drogháborúzó Rodrigo Duterte fia

Drogügy miatt mondott le a drogháborúzó Rodrigo Duterte fia

A kábítószer-kereskedelem ellen sokszor törvénytelen eszközökkel is harcoló fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte legidősebb fia, Paolo Duterte lemond a davaói polgármester-helyettesi posztról. A lemondás oka, hogy Paolo Dutertét azzal vádolják, köze van egy kábítószer-ügyhöz.

A politikus azt is hozzátette, távozásában az is közrejátszott, hogy zsákutcába jutott házassága, s ez is megviselte őt. Az ellenzék vádjai szerint Paolo Duterte korábban segített abban, hogy egy nagy értékű kábítószer-szállítmányt hozó hajó gond nélkül megkapta a kikötési engedélyt az egyik fülöp-szigeteki kikötőbe, bár a férfi ezt tagadja.

A helyzet azért pikáns, mert Paolo Duterte apja az a Rodrigo Duterte, aki az elmúlt években különösen brutális háborút hirdetett minden droggal kapcsolatos bűncselekmény ellen, több ezer csempésznek vélt embert végeztetett ki, és saját bevallása szerint sem gond, ha ebben a harcban a saját törvényeiket sem tartják be a hatóságok.

(via ABC)