Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gréczy Zsolt visszalép Molnár Gyulára javára

Gréczy Zsolt visszalép Molnár Gyulára javára

„Úgy hozta a DK-MSZP megállapodás, hogy bár én voltam a Demokratikus Koalíció jelöltje Budapest 18-as választókörzetében, mégsem én indulok, hanem Molnár Gyula, az MSZP elnöke lesz a koordinált jelölt Budafok-Tétény-Újbuda területén” – írta a Facebook oldalán a DK szóvivője.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott, bár a XXII. kerületben az európai parlamenti és az önkormányzati választáson is a DK volt a második erő a Fidesz mögött, polgármester-jelöltként is én szerepeltem a legjobban az ellenzéki oldalon – a Jobbikot is legyőzve – a döntést, természetesen tudomásul veszi.

Mint írja, a DK álláspontja az ellenzéki együttműködésről mindig egyértelmű volt és következetes. Az önálló listák megmutatják az ellenzéki oldal sokszínűségét, de emellett az egyéni körzetekben egy demokrata induljon a Fidesz és a Jobbik ellen.

„Arra kérem a DK tagjait, szimpatizánsait, hogy a DK, Gyurcsány Ferenc vezette listája mellett Molnár Gyula egyéni jelöltet támogassák Budapest 18-as választókörzetében.

Örülök, és köszönöm az MSZP-s Korózs Lajosnak, hogy Egerben ugyanígy gondolkodik – ezt kiváló Facebook-bejegyzése igazolja – és ott helyben a DK-s jelölt támogatására buzdított.
Ha szabad ilyet mondanom, Lajos és az én legyünk a példa arra, hogy az ország sorsa, a hazáért viselt felelősség, a kormányváltás ügye mindennél fontosabb.
Senki ne feledje: ha 106 egyéni körzetben egy demokrata harcolhat a Fidesz és a Jobbik ellen, Orbán megbukhat áprilisban” – írta a politikus. Hozzátette,

legyen ez az igazi karácsonyi üzenet. Hogy van együttműködés. És ha együttműködés van, akkor remény is van.