Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pluszpénzt kaptak a jobbikos plakátokat letépő járási dolgozók

Pluszpénzt kaptak a jobbikos plakátokat letépő járási dolgozók

Néhányan egy, de a legtöbben kéthavi prémiumot kaptak a siófoki járási hivatal dolgozói közül, akik segítettek eltüntetni a jobbikos plakátokat. A célfeladatot ráadásul trükközve, utólag határozták meg.

A Zoom.hu információ szerint egy vagy két havi fizetést kaptak jutalomként azok a dolgozók a siófoki járási hivatalnál, akik szeptemberben segítettek letépni a jobbikos plakátokat. Ez a létszám harmadát érintette, a többieknek nem járt plusz pénz.

Mondvacsinált célfeladatok

Mivel állami szervezeteknél hivatalosan nem oszthatnak jutalmat, ezért trükközni kellett, így végül célprémiumként kapták meg a pluszpénzt a hivatalnokok. Az ilyen juttatáshoz azonban a tevékenység előtt célfeladatot kellene megjelölni, ez Siófokon elmaradt.

A pénzeket novemberben utalták, a célfaladat kiírásai azonban múlt héten érkeztek meg a hivatalba. Velük együtt jöttek a teljesítésről és a kifizetésekről szóló igazolások is.

Úgy tudjuk, csak nagy nehézségek árán tudták kitalálni a feladatokat. Volt olyan dolgozó, aki azért örülhetett, mert “jól lebonyolította a nyári forgalmat”.

Ráadásul olyan is kapott prémiumot, aki szinte az egész nyarat fizetés nélküli szabadságon töltötte. A Somogy megyei kormányhivatal egyik főosztályvezetőjének rokonáról van szó; az őt helyettesítő kollégák, akik nem tépkedtek, azonban egyetlen forintot sem kaptak. Úgy tudjuk, a hivatal vezetője nem is rejtette véka alá, hogy csak a plakátkaparóknak járt a jutalom.

Ilyen plakátokat tépkedtek a hivatalnokok. Forrás: Facebook/ Jobbik Magyarországért Mozgalom

Előzmények

A “lex Simicskának” is nevezett településkép védelméről szóló törvénnyel, a kormány a politikai hirdetéseket próbálja ellehetetleníteni, lényegében az ellenzéki plakátokat tiltják be vele. A nyáron az derült ki, hogy a kormányhivatalok járásonként két-három embert arra vetettek be, hogy kezdjék összeírni a plakátokat. A Népszava még novemberben cikkezett arról, hogy az összeírók több százezer forintos prémiumot kaptak. Megírták, a következő lépésben szeptemberben a kormányhivatalok elkezdték letiltani a szerintük a kormánykritikus plakátokat. Így ősszel sorra kapta a felszólításokat Simicska Lajos reklámcége, hogy két napon belül távolítsák el azokat az Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Rogán Antalt és Habony Árpádot gengszterként ábrázoló óriásreklámokat, amelyek a kormányhivatalok megítélése szerint valójában „jobbikos plakátok”. A következő lépésként a hivatalnokok elkezdték leszedni a szerintük törvénysértő plakátokat. Simicska Lajos egyébként a törvény miatt meghátrált, szeptember végén közölte, hogy a cégei ezentúl nem fogadnak el megbízást politikai hirdetésekre. Kerestük a Miniszterelnökséget, hogy mit szólnak ehhez. Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Frissítés:

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Kormányhivatal válaszolt, mint írták, a siófoki járás területén a járási hivatal tisztviselői egyetlen plakátot sem távolítottak el. Hozzátették, a hivatalban a többletmunkát végzőknek céljuttatás jár.

Ne szagassák le a plakátot!