Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Feldühödött elefánt taposott halálra egy idegenvezetőt Thaiföldön

Feldühödött elefánt taposott halálra egy idegenvezetőt Thaiföldön

Feldühödött elefánt taposott halálra egy kínai idegenvezetőt Pattaja thaiföldi üdülővárosban – közölte pénteken a helyi rendőrség.

A 34 éves Jungcsie Hót csütörtök este támadta meg egy 17 éves elefánt – mondta el Bunszong Jingjong pattajai rendőrnyomozó. A kínai idegenvezető mintegy 30 turistát kísért a Golden Triangle elefántparkba. Amikor megérkeztek, az elefánt éppen visszatért egy túráról, hátán két lánnyal. Szemtanúk szerint ekkor a kínai csoportból nagyjából tízen izgatottan odaszaladtak a Pai Utain nevű állathoz, körbevették, hogy képeket készítsenek róla, hátán utasaival.

Amíg a többség az elefánt hatalmas, majdnem másfél méteres agyarai mellett pózolt, egyik társuk meghúzta az állat farkát. Az elefánt ettől dührohamot kapott, tombolni kezdett, az egyik utasát ledobta a hátáról, a másiknak sikerült megkapaszkodnia, a turisták pedig elmenekültek. Jungcsie az emberek segítségére sietett, ám útjában volt az elefántnak, amely feldöntötte és halálra taposta. Több elefántgondozó is odaszaladt, hogy Pai Utaint lecsendesítse és megmentse a lányt, aki leesett az állat hátáról. Mire a mentő megérkezett, az idegenvezető már nem élt.

Au Jungung gondozó elmondta, az elefántot végül megfékezték és egy fához kötözték, ám még “ekkor is remegett a dühtől”. “Kicsi kora óta ismerem ezt az állatot, soha nem bántott senkit, mindig jól viselkedett. Nem rohama volt, az bőszítette fel, hogy meghúzták a farkát” – mondta a gondozó. Az elefántpark Thaiföld egyik legkedveltebb és legvitatottabb turistacélpontja, naponta több száz látogatót fogad. (MTI/dpa)