Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy vidéki egyetemen egy doboz tojás volt az év végi jutalom

Egy vidéki egyetemen egy doboz tojás volt az év végi jutalom

Már akinek, ugyanis nem mindenki kapott.

40-50 darab tojást kaptak fejenként egy vidéki egyetem egyik karának oktatói jutalomként – mesélte a hvg.hu-nak az egyetem egyik oktatója, aki maga nem részesült ebből. Az egyetem nevét tudja a lap, de miután még nem reagáltak a megkeresésre, nem írták le.

Az oktató azt mondta, egy szponzor cégtől érkezett a felajánlás, a dékán nem ilyen jutalmat szeretett volna osztani év végén, de másra nem volt lehetősége. Az ajándékot minden jutalmazott dolgozó átvette, tudták, hogy a vezetés nem gúnyolódásnak vagy viccnek szánta, mindenesetre számára ez az egész az 50-es éveket idézi. Elmondása szerint nem mindenki kapott tojást, csak azok, akiknek az éves munkáját külön el akarták ismerni.

Tavaly nem kaptak jutalmat egyáltalán, a kancellári rendszer bevezetése előtt viszont járt még 13. havi fizetés is. Az új rendszerben egyszer kaptak Erzsébet utalványt, 40-50 ezer forint értékben.

A héten derült ki, volt olyan általános iskola, ahol egy szem csokigolyó volt a jutalom a Klebelsberg Központ részéről. A Klik közölte, ezt nem a tantestületnek szánták, csak az igazgató kapott egyet.