Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kósa Lajos és felesége ellen Juhász Péter

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kósa Lajos és felesége ellen Juhász Péter

“Kósa Lajosnak tisztáznia kell, mennyi pénzért és miből vásárolt felesége egy 120 millió forintot érő céget. De az is kérdéses, pontosan miféle vagyonelemei vannak a megalapítása óta árbevétellel nem rendelkező vállalkozásnak” – áll Juhász Péter közleményében, aki vagyonosodási eljárást kezdeményez a Fideszes Kósa Lajos és felesége ellen.

Mint az ismeretes, Kósa Lajos felesége tavasszal megvett egy olyan céget, amelyiknek bár bevétele évek óta nincs, mégis 120 millió forintos tőkével bír. A miniszter nem válaszolt a Hír Tv-nek arra a kérdésére, hogy miből vásárolta a céget, azzal hárított, felesége nem közszereplő, ezért nem tartozik senkire, hogy miből és mennyiért vette.

Az ügyben már az LMP társelnöke, Hadházy Ákos is megnyilvánult azzal a kérdéssel, honnan is van Kósának és feleségének 120 millió forintja, de Kósa a kormányzati kommunikáció érvtechnikájához igazodva egyszerűen ostobaságnak minősítette ezeket a számokat.