Pert indítanak a pécsi önkormányzat ellen a megbélyegzett civilek

Pert indítanak a pécsi önkormányzat ellen a megbélyegzett civilek

Jogi útra tereli az Emberség Erejével Alapítvány a pécsi közgyűlés által hozott tiltakozó nyilatkozat ügyét. Mester Zoltán, a civil szervezet kommunikációs vezetője a Zoom.hu-nak elmondta, egyeztettek a TASZ-szal és polgári peres eljárást kezdeményeznek a pécsi önkormányzat ellen, illetve kártérítés miatt is fognak perelni. Arról is beszélt Mester, hogy azt is vizsgálják, hogy egyes személyek nyilatkozatai miatt pereljenek-e, illetve most küldik a sajtóhelyreigazítási kéréseket egyes médiumok felé.

A jogi útról a kommunikációs vezető elmondta, hogy inkább szimbolikus jelentősége van, szerintük ez jogos önvédelem.

Egyértelmű üzenet, hogy nem lehet embereket, szervezeteket megbélyegezni. Ha kell, elmennek Strasbourgig.

Találtak új irodát

Pécs közgyűlése csütörtökön fogadta el a fent említett nyilatkozatot, amelyben többek közt arra szólítják fel az embereket, hogy ne adjanak helyet az Emberség Ereje Alapítvány irodájának. Már az elfogadás előtt foganatja lett a felhívásnak és visszamondta a Nappali Bár a szóbeli megállapodást az irodáról, ahol az Erősödő Civil Közösségek programon dolgozhattak volna.

A kommunikációs vezető arról számolt be a Zoom.hu-nak, hogy kéttucat felajánlást kaptak az esetet követően, és a héten várhatóan aláírják a bérleti szerződést. Az új ingatlanról annyit mondott el, hogy ez is a belvárosban lesz, 130 négyzetméteren tudnak majd dolgozni és minimális átalakítás szükséges csak. A pontos helyszínről csak akkor számolnak be, ha megtörtént a szerződéskötés.

Mint korábban már a Zoom.hu beszámolt róla, a kormánypárti politikusok fő problémája a pécsi civilekkel, hogy a Soros György-féle OSF-től kaptak pénz, és emiatt a városvezetők – alkalmazkodva a Fidesz-propagandakánonhoz – azzal vádolják őket, hogy bele akarnak szólni a választási kampányba.