Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mint az őrült, ki letépte láncát, vágtat a Tisza a rónán át

Mint az őrült, ki letépte láncát, vágtat a Tisza a rónán át

Petőfi Sándort kezdi idézni a folyó, ami a teljes hazai szakaszán árad. Elsőfokú készültség.

Az országban jelenleg árhullám miatt két vízügyi igazgatóság területén, 230 kilométeren elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Az Országos Vízjelző Szolgálat számításai alapján a következő hat napban az elsőfokú készültségi szintet meghaladó vízállás várható a Túron és a Tiszán, valamint a másodfokú készültségi szintet meghaladó a Bodrogon, illetve azt elérő a Fekete-Körösön, valamint a Tisza tokaji szelvényénél.

Az áradó Tisza egy tiszadobi pontonhídnál 2017. december 18-án / MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Tisza a teljes hazai szakaszán árad. A folyó a duzzasztásmentes szakaszokon Tiszabecsnél alacsony, alatta közepes vízállású. A Tisza Vásárosnamény és az országhatár közötti szakaszán reggeltől elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett érvénybe több mint 87 kilométeren. Jelenleg is tovább folytatódik az áradás, amely Tiszabecs és Tokaj között másodfokú készültség feletti vízállásokat eredményez.

Az áradó Tisza a tiszadobi kompátkelőhelynél / MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

(via MTI)