Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jáksó László: A kérdés, hogy mennyire érdekel engem SzabóZ

Jáksó László: A kérdés, hogy mennyire érdekel engem SzabóZ

“Kopasz”, “alacsony” és “egyedül fog meghalni” – a rádiós műsorvezető szerint joga volt nagyközönség előtt elmondania a véleményét az Index kritikusáról.

Kadarkai Endre Arckép című műsora hétfőn este tízkor megy le a Story4-en, a riporter vasárnap este tett ki hivatalos Facebook-oldalára egy beharangozót. A műsor promóvideójából kiderül, Jáksó a mai napig nem bánja, hogy a közte és az Indexen publikáló SzabóZ közti kölcsönös ellenszenvet nyilvánosság elé vitte. Mint ahogy azt sem, hogy annak idején egy sok százezres hallgatottságú rádióban, a Class FM egyik szignáljában nap mint nap az újságíró külsejével, testi adottságaival élcelődött:

„Vagy végső esetben a blogcézár SzabóZ levezeti az egészet fél liter hajnövesztőért. Csak kell neki egy kisebb mikrofonállvány.”

Kadarkai kérdésére, hogy mi szükség volt erre és szerinte elegáns volt-e, Jáksó azt felelte, régen rengeteg dolog idegesítette a blogerekkel kapcsolatban – köztük SzabóZ-vel -, de aztán rájött, ha ők elmondhatják kendőzetlenül a véleményüket “egy bokor mögé bújva, nyilakkal lövöldözve”, akkor neki sem kell magában tartania.

“Van egy ilyen mostanában már kialakultnak tekinthető kör, akik a bloggerek. Ha éppen valami újságírászati szabályt kérnek rajtuk számon, akkor közlik, hogy ők nem újságírók, hanem bloggerek, mi csak a véleményünket írjuk. Ha valahova nem engedik be őket, akkor leírják gondolkodás nélkül, hogy az újságírókkal így bánnak. Lavíroznak a két pálya között, pedig ha újságíró valaki, akkor arra szabályok is vonatkoznak. Például újságíró eleve közszereplő, egy blogger az meg egy gyerek aki elbújuk a bokor mögött, vagy a bokorban és onnan lövöldöz kifelé nyilakkal.”

A teljes beszélgetést megnézhetik hétfőn este a Story4-en!