Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egyetlen jó dolog maradt az életemben – megszólalt a hajdúszoboszlói hármas ikrek apja

Egyetlen jó dolog maradt az életemben – megszólalt a hajdúszoboszlói hármas ikrek apja

Addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, hogy ki a felelős felesége haláláért – nyilatkozta az a férfi, akinek pénteken meghalt a párja, egy nappal az után, hogy hármasikreknek adott életet.

“Már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána néhány órával a párom nem érezte jól magát. Hirtelen mindenki kapkodni kezdett: Letti tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, elvesztettem – mondta a Blikknek Fábián Tamás, Léna, Mira és Milán megözvegyült édesapja.

“A feleségem jobb lába túlzott mértékben vizesedni kezdett a szülés előtti napokban, és köhögött is, annak ellenére, hogy nem volt beteges. Az egyetlen hibája az volt szegénynek, hogy túl magas volt a fájdalomküszöbe. Talán ha jobban látták volna rajta, hogy nincs jól, másképp alakul.”

A 29 éves férfi azt mondta a lapnak, addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős szerelme haláláért. “Én most sírok ugyan, de aki ezt tette, zokogni fog!” – mondta.

A másfél kilós súllyal született ikrek az intenzív osztályon maradnak, amíg el nem érik a 2,5 kilót.

A lap megjegyzi, Fábián Tamás kamionosként egy-egy hétre volt távol párjától: így akarták megteremteni a gyerekvállaláshoz az anyagi hátteret.

Az esetről közleményt adott ki a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika. Azt írták, az anyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztették az édesanyát.

A tragédia miatt az édesapára maradt a kicsik ellátása, gondozása. A félárván maradt újszülöttek ügyét a Tündérkör Alapítvány vállalta magára, rajtuk keresztül tudja támogatni az újszülötteket és az édesapát:

OTP Bank.

IBAN: HU85-11738008-20899541.

SWIFT:

OTP VHUHB

Számlaszám: 11738008-20899541.

Számlatulajdonos:

Tündérkör Alapítvány.

Nagyon fontos, hogy közleménybe írják be: “HÁRMASIKREKNEK!”

A számlára beérkezett összeg 100%-át az apuka kapja!