Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Zsarolás és droghasználat miatt vettek őrizetbe egy MSZP-s képviselőt

Zsarolás és droghasználat miatt vettek őrizetbe egy MSZP-s képviselőt

Az ügyészek előbbi ügy miatt mentek házkutatni, aztán találtak még ezt-azt. A 24.hu értesülései szerint Simonka Csaba óbudai önkormányzati képviselőről van szó.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség egy helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, és az előzetes letartóztatását indítványozza – áll az ügyészség közleményében.

A megalapozott gyanú szerint a képviselő-ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017 júliusában a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét 6 millió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül aláírta a szerződést aláírta, de az ingatlan tulajdonjogának átruházásért nem kapott pénzt.

A tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a Földhivatalnál végül nem került sor. A budapesti nyomozó ügyészek 2017. december 15-én a hajnali órákban – házkutatással is egybekötött – akciót hajtottak végre az ügyvéd-képviselő budapesti tartózkodási helyén.

A házkutatás során a fenti bűncselekményt is alátámasztó bizonyítékok mellett az ügyészek kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Mindezek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette, közokirat-hamisítás bűntett kísérlete, valamint kábítószer kereskedelem bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását.

A 24.hu értesülései szerint Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét vették őrizetbe.