Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felfüggeszti az MSZP az őrizetbe vett politikusát

Felfüggeszti az MSZP az őrizetbe vett politikusát

Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát – tudatta közleményében a szocialista párt. Ezzel megerősítették a 24.hu információját, miszerint az MSZP politikusa az az ügyvéd, akit pénteken vett őrizetbe a rendőrség különféle visszaélések valamint kábítószer-kereskedelem gyanújával.

Őrizetbe vették az MSZP-s politikust, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Zoom.hu is beszámolt róla az ügyészség közlése alapján, hogy egy helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és az előzetes letartóztatását indítványozzák.

A gyanú szerint a férfi fenyegetéssel vett rá valakit, hogy egy ingatlan tulajdonjogát ruházza át egy harmadik személyre, ráadásul ki sem fizették. Ebben az ügyben mentek az ügyvédhez házkutatásra a rendőrök, akik “kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.”