Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kicsúfolták, hős lett, pénzt gyűjtöttek neki, aztán kiderült, rasszista az anyja

Kicsúfolták, hős lett, pénzt gyűjtöttek neki, aztán kiderült, rasszista az anyja

Szinte egy emberként álltak ki amerikai hírességek amellett a Knoxville-i kisfiú mellett, aki egy videóban azt kérdezi édesanyjától, miért jó az embereknek, ha kigúnyolják, leköpik, leöntik és közröhej tárgyává teszik hangja vagy az orra formája miatt. Sokan fejezték ki együttérzésüket, pillanatok alatt 20 millió fölé kúszott a videó megtekintésszáma (azóta már törölték az eredetit), még Chris Evans, Amerika Kapitány megformálója is tweetelt ez ügyben, majd felajánlotta, hogy a jövő évi harmadik Bosszúállók-film Los Angeles-i premierjére meghívót kap ő és anyukája is.

A történet azonban furcsa fordulatot vett, Keaton Jones számára egy ismeretlen férfi pénzgyűjtő kampányba kezdett, de leállították a GoFundMe projektet, mert nem tudta bizonyítani, hogy ismeri a családot. Erre a gyerek anyja is pénzgyűjtést kezdett szervezni, amit szintén leállítottak, ugyanis a videó tanúsága szerint nincs szó szegény családról.

Kimberly Jones azonnal cáfolta, hogy ő indította volna a kampányt, állította, visszaéltek a nevével. Ezzel együtt azonban előkerültek az anyuka viselt dolgai a Facebookról, például konföderációs zászlóval való pózolás, valamint Charlotsville-i mészárlás kapcsán kitett szenvtelen posztjai, így a nagyon szívmelengetően induló történet végül a rasszista édesanya miatt kifejezetten rosszul sült el, ráadásul sokan azzal kezdték vádolni, hogy csak nyerészkedni akart a videóval és a pénzgyűjtéssel.

A nő és fia azóta már nyilatkozott és váltig állítja, nem rasszista, a zászlós kép csak azért került ki, mert iróniának, poénnak szánta.

Nyilatkozott egyébként az iskola igazgatója is, aki elmondta, egy olyan esetről sem tud, amikor bántották a fiút.