Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csirkemell receptre, Black Fridayre és Pappa Piára keresett legtöbbször a magyar 2017-ben

Csirkemell receptre, Black Fridayre és Pappa Piára keresett legtöbbször a magyar 2017-ben

A Google idén is összesítette, mik voltak a legfelkapottabb keresések a neten. A világot a katasztrófák és a zaklatás, hazánkat inkább vásárlás és az X-Faktor mozgatta.

Annak ellenére, hogy pár hétvégét érintett csupán novemberben a Black Friday, 2017-ben ez mozgatta meg leginkább a magyarokat, de természetesen egy másik örök téma, az Eurovízió is odafért a dobogóra, ahogy meglepetésre a nyári vizes vb is. Persze az idei év trendterméke, a fidget spinner is felkerült a listára.

Felkapott keresések:
1. Black Friday
2. Eurovision
3. FINA
4. Szmogriadó
5. Fidet spinner
6. X-Faktor
7. Óraátállítás
8. iPhone 8
9. Stats Royale
10. Chester Bennington

A legkeresettebb sportesemények közé a magyar labdarúgó válogatott történelmi andorrai égése, valamint kézilabda, tenisz és kerékpározás került be:

A legkeresettebb sportesemények:
1. FINA
2. Andorra-Magyarország
3. Kézilabda vb
4. Wimbledon
5. Tour de France

Az év eseményei között a fentebb említetteken kívül még az Oscar-gála és a Volt Fesztivál volt keresett:

Az év eseményei:
1. Eurovízió
2. FINA
3. Oscar
4. Linkin Park
5. Volt fesztivál

A mozifilmek közül tarolt az AZ, viszont jó látni, hogy az ötös listán három magyar alkotás is szerepelt: az egyébként bűnrossz Pappa Pia, az Oscar-díjas Mindenki és a valaha készült legdrágább magyar film, a Kincsem:

Legkeresettebb mozifilmek:
1. AZ
2. Pappa Pia
3. Thor Ragnarök
4. Midnenki
5. Kincsem

A szórakoztató műsorok között is magyar túlsúly volt, sőt azon belül is RTL Klub (X-Faktor és Survivor) valamint Viasat (Exek az édenben, Feleségek luxuskivitelben) dominanciával:

Népszerű szórakoztató műsorok:
1. X-Faktor
2. Exek az édenben
3. Survivor
4. Feleségek luxuskivitelben
5. Stranger Things

Ezek mellett a Google azt is összesítette, hogy milyen recepteket keresünk, furcsa, hogy a klasszikus ételek mellett (amúgy a csirkemell az ultimate kedvenc) felkerült a műtakony, a slime is a listára:

Legkeresettebb receptek:
1. Csirkemell recept
2. Frankfurti leves
3. Slime recept
4. Töltött káposzta recept
5. Rizskoch recept

Ha egyébként a globális listát vizsgáljuk, ott a keresések között az Irma hurrikán, valamint az iPhone 8 és iPhone X keresőszavak domináltak; a személyek között főleg azok, akik szexuális zaklatásba keveredtek (Matt Lauer tévés személyiség, Harvey Weinstein producer és Kevin Spacey színész) valamint Harry herceg kedvese, Meghan Markle. A hírek között fontos volt még a Bitcoin, a Las Vegas-i lövöldözés és a napfogyatkozás; a sporteseményeket Wimbledon, a Super Bowl és a Mayweather-McGregor meccs uralta; zenében nem meglepő módon a Despacito vezetett fölényesen; sorozatok között a Stranger Things; a filmek és a receptek terén viszont nincs különbség, globálisan is az AZ-ra valamint a csirkemellre kerestek a legtöbben.

Az adatokat itt lehet böngészni, globális és országonkénti bontásban.