Felfüggesztette állásából Havast az ATV – vannak csatornán belüli áldozatok?

Felfüggesztette állásából Havast az ATV – vannak csatornán belüli áldozatok?

Az ATV vezetősége még hétfő reggel is bizonytalan volt Havas Henrik ügyében, aztán egy értekezlet meghozta a döntést: a műsorvezető ellen vizsgálat indult.

Még hétfő reggel is fölöttébb bizonytalan volt az ATV vezetőség a tekintetben, mit tegyen Havas Henrikkel, miután a műsorvezetőt két bulvárceleb, Baukó Éva és Molnár Anikó is szexuális zaklatással vádolta meg. A hétvégén a csatorna még azon az állásponton volt, hogy Havas Henrik ellen nem indít vizsgálatot, s kivár, amíg nem bukkan föl új körülmény.

Úgy tudjuk, hogy az ATV székházában számos történet kering a „szexmániás” Havasról. Egy kolléganőjének a combját fogdosta, s megannyi pletyka látott napvilágot más munkatársakkal szemben tanúsított „közeledési” szokásairól. E reggeli értekezlet után a televízió úgy döntött, nem vár tovább, s bár a csatorna – mint egy tévés forrás megjegyezte – „a kormánypropaganda által felépített, Baukónak és Molnárnak alighanem két-kétmillió forint bevételt jelentő lejárató kampányának” kevésbé adott hitelt, a helyzet a hétfői értekezlet végére „tarthatatlanná” vált.

Kérdésünkre, hogy a vizsgálat belső ügyekre is kiterjed-e, Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója szűkszavúan, de sokatmondóan így reagált: „Minden részletet megvizsgálunk”.

A csatorna – noha a vezetőség már péntek este tudta: Baukó után Molnár is előlép – még a hétvégén is kivárásra játszott. A szombaton adásba került, pénteken rögzített Havas a pályán című műsorban is előkerült a téma, méghozzá Havas Henrik fölvetése nyomán. Maga a műsorvezető azt mondta: a Vona Gáborról írt könyve miatt folyik ellene lejáratókampány. Hozzátette: „Mindenkit beperlek”. Elmondta azt is, hogy mindenkinek a figyelmébe ajánlja a szintén bulvárceleb Alekosznak a Friss24-en megjelent videóját, amelyben részletesen elmeséli, korábbi Való Világ-beli villatársa, Baukó Éva milyen konstrukció alapján száll(hatot)t be a kampányba. Havas jelezte, az ATV mellette áll és nem indít vizsgálatot, egyebekben pedig erről a történetről írja majd 28. könyvét.

„Az ATV azt mondja, pereskedjem, a lányom azt mondja, pereskedjem. (…) Pereskedem, végigcsinálom. Bár utálok tárgyalásra járni, de végigcsinálom” – összegzett Havas.

Úgy tudjuk, Havassal ma délután személyesen egyeztet a csatorna vezetősége. Az ATV-nek egyébként ma van a karácsonyi partija. Érdekességképpen: a tavalyi hasonló eseményen Kálmán Olga bejelentette: elmegy a HírTV-hez.