Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elege lett az elefántnak a buszból

Elege lett az elefántnak a buszból

A Menghaj megyei erdőrendészet közleménye szerint egy kifejlett példány odament egy parkoló kisbuszhoz és a fejével ütni kezdte a szélvédőt szombat délután 6 óra körül. Ezután a buszhoz dörgölőzött és csak fél kilenckor távozott a környékről.

Utas nem ült a buszban, és a sofőr sem sérült meg, őt azonban csak azután tudták kimenekíteni, hogy az elefánt elment.

Egy autó is arra hajtott, de amint a vezetője meglátta a kisbusszal játszadozó elefántot, azonnal visszafordult. Kicsit távolabb leállította a kocsiját és gyalog ment tovább. Amikor azonban vasárnap reggel 7 óra körül visszament az autóért, az elefánt már lelökdöste az útról.

Az erdőőrök szóvivője közölte, hogy embereik rendőrökkel megerősítve járőröznek a környéken, hogy idejében adhassanak ki figyelmeztetést.

A vadon élő ázsiai elefántokból mintegy 300 maradt Kínában, többségük Jünnan tartományban él. Az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelem következtében számuk azonban újabban növekedésnek indult.

(MTI)