Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Beleszállt az ÁSZ elnökébe a Jobbik frakcióvezetője

Beleszállt az ÁSZ elnökébe a Jobbik frakcióvezetője
  • 2017. december 11., 14:33

Volner szerint „mentőkörülmény lesz”, ha Domokos László még most kiszáll ebből az ügyből.  

Durván véleményezte az Állami Számvevőszék pártjával szembeni eljárását (részletek itt, itt és itt) a Jobbik frakcióvezetője a Parlamentben. Az azonnali kérdések sorában Volner János előbb hosszasan elemezte, hogy pártja mindent megtett az ÁSZ által kért adatszolgáltatás érdekében, majd azzal a kérdéssel fordult Domokoshoz, indokolja meg a legerősebb ellenzéki pártot ért támadást. Domokos hivatalos, konkrétumot nélkülöző válaszában rámutatott: az ÁSZ csak a parlament által 2014-ben elfogadott szabályok szerint jár el, mire Volner olyannyira kijött a sodrából, hogy – alighanem pártja 2018-as győzelmét vélelmezve-előrevetítve – azzal fordult a számvevőszéki vezérhez:

„Mentőkörülmény lesz”, ha Domokos még most kiszáll ebből az ügyből.

Domokos visszakérdezett, jól érti-e, hogy Volner most megfenyegette az ÁSZ elnökét, de erre – a műfaj sajátossága okán – már nem érkezett válasz.

Volnert egyébként Latorcai János levezető elnök, országgyűlési alelnök is felszólította a megfelelő „jelzőszerkezet” alkalmazására.