Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomoz a NAV az éttermében diákokat ingyen dolgoztató polgármester ügyében

Nyomoz a NAV az éttermében diákokat ingyen dolgoztató polgármester ügyében

Tényi István tett feljelentést költségvetési csalás miatt a Füzesabonyi Járási Ügyészségen. A szihalomi polgármester, Bóta József cége által nyert uniós támogatásokkal kapcsolatban tette meg a bejelentését Tényi még november végén, aki most arról számolt be a Zoom.hu-nak, hogy a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága nyomoz az ügyben.

Mint ismert, a saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait Bóta József, a Heves megyei Szihalom függetlenként nyert, de utóbb a Fideszbe belépett polgármestere, aki húsz éven át az iskola igazgatója is volt – írta a Magyar Nemzet. A tanulók hivatalosan szakmai gyakorlaton vettek részt, panaszaik szerint olykor a maximális 7-8 óránál is tovább tartott a munka, de előfordult, hogy a polgármester cégének rendezvényeire irányították őket gyakorlat címén.

Később a lap arról is beszámolt, hogy nemrég a településvezető cége csaknem 30 millió forint uniós pénzt nyert gyakornoki program indítására. A cikk szerint ez nemcsak azért pikáns, mert az iskolában tanuló diákok panaszai szerint nem kaptak fizetést a munkáért, hanem azért is, mert Bóta Józsefet – aki húsz éven át az iskola igazgatója is volt – az Egri Törvényszék Cégbírósága eltiltotta a cégvezetéstől. A kormányzati pályázati portál adatai alapján a polgármester vállalkozása az Európai Unió gazdaságfejlesztési és innovációs programjának forrásaiból részesül több mint 29 millió forintban, ebből az összegből hivatalosan gyakornokokat foglalkoztat majd.