Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Teázni hívják a pécsi polgármestert a lesorosozott civilek

Teázni hívják a pécsi polgármestert a lesorosozott civilek

Meghívták Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét teázni az Emberség Erejével Alapítvány vezetői, hogy elmondják a pécsi polgármesternek, miről is szól az Erősödő Civil Közösségek program. A pécsi civil szervezetre az elmúlt napokban rászállt a kormányzati propaganda, mert a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól 130 millió forintos támogatást kaptak.

A teázás apropója, hogy a pécsi polgármester a Rádió1-nek szerdán adott interjújában arról beszélt, hogy egyáltalán nem tartja örömteli fejleménynek, hogy Soros 130 millió forinttal támogat egy pécsi alapítványt is. Szerinte nyilvánvaló, hogy ezzel a helyi választásba is be kíván avatkozni a milliárdos. Kijelentette, a milliói segítségével egy olyan központ jön létre Pécsett, ahol a Soros-terv megvalósításáért dolgoznak.

Ennyivel nem elégedett meg Páva, azt is elmondta, hogy a „jövő héten esedékes közgyűlésen a képviselők elé kerül majd egy nyilatkozat, amelynek elfogadásával kifejezzük a tiltakozásunkat Soros György helyi ügyekbe való beavatkozása miatt, s a pécsi polgárokat is arra kérem, határozottan utasítsák el ezt.”

Mester Zoltán, az alapítvány kommunikációs vezetője a Zoom.hu-nak elmondta, „mi itt az Emberség Erejével Alapítványnál, az Erősödő Civil Közösségek megvalósítóiként úgy véljük, a legegyszerűbb módja a félreértések tisztázásának, ha a polgármester a saját szemével győződik meg arról, hogy a félelmei mennyire alaptalanok, a beharangozott közgyűlési előterjesztés és a polgárok tiltakozásra való felhívása mennyire szükségtelen.

Ezért ma reggel meghívtuk hozzánk egy nyílt és őszinte beszélgetésre leendő irodánkba, hogy némi kávé vagy tea (meg egy zacskó tejkaramella, ami a stáb kedvenc édessége lett az elmúlt hetekben) mellett személyesen is megismerhessen minket és meggyőződhessen szándékaink tisztaságáról, s hogy részletesen bemutassuk a támogatási programot, amelyen az elkövetkező 3 évben fogunk dolgozni a dél-dunántúli régióban” – mondta a kommunikációs vezető.

Azt is elmondta Mester, hogy jelenleg a pályázati tájékoztatókat tartják a megyeszékhelyeken, csütörtökön Kaposváron voltak, ahol kilenc civil szervezet képviselője jelent meg személyesen, de e-mailben és Facebookon ennél jóval többen érdeklődnek. A pályázatok leadási határideje január 15, így még korai lenne megmondani, hogy hányan fognak jelentkezni a programra.