Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem vicc, Tarantino tényleg korhatáros Star Trek-filmet készít

Nem vicc, Tarantino tényleg korhatáros Star Trek-filmet készít

Néhány napja futott körbe a neten a hír, hogy Quentin Tarantino (Ponyvaregény, Kill Bill, Django elszabadul) élénken érdeklődik a 2009-ben J.J. Abrams által rebootolt Star Trek-széria iránt, amit egyébként szerkesztőségünkben vállrándítással el is intéztünk, különösebben nem törődtünk vele, hiszen eléggé kacsának tűnő hírmorzsának tűnt.

Ehhez képest úgy néz ki – legalábbis a Vulture biztosra veszi -, hogy a Paramount stúdió rábólintott az őrült ötletre és az új széria negyedik (amúgy tizennegyedik) nagyjátékfilmje R-besorolást kap, vagyis a magyar csoportosítás szerint 17 éven aluliak csak szülői vagy felnőtt kísérettel láthatják, vagyis jellemző rá:

  • nyers erőszak
  • erősen trágár nyelvezet
  • explicit szexualitás

szóval minden, ami amúgy Tarantino életművét jellemzi.

Tarantino egyébként jelenleg 1969 munakcímű projektjén dolgozik, amely Charles Manson ténykedését és Roman Polanski feleségének brutális meggyilkolását is feldolgozza.

Ebből fakadóan a leendő Star Trek-mozi szkriptjét nem a direktor készíti, hanem Lindsey Beer, Drew Pearce vagy Mark L. Smith. Befutóként amúgy utóbbit emlegetik, nevéhez köthető például A visszatérő című film forgatókönyve, amelynek főszerepében Leonardo DiCaprio elnyerte első Oscar-díját.

Kíváncsik vagyunk, vajon milyen lesz az amúgy is balhés Kirk kapitány káromkodó, kurvázó, badass változata.