Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jó eséllyel az egész életét rácsok mögött tölti a Teréz körúti robbantó

Jó eséllyel az egész életét rácsok mögött tölti a Teréz körúti robbantó

Egy évvel a robbantás után a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a 23 éves férfi ellen.

Több mint egy évvel azután, hogy a Teréz kőrúton szándékosan robbantott fel egy 23 éves férfi két járőröző rendőrt, a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a karmacsi fiatalember ellen.

Előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntettével vádolják, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A vádirat szerint P. László a robbantás után e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, amiben pontosan leírta, miből állt a bomba és hogyan rakta össze a szerkezetet. Azt is jelezte, hogy további követelésekkel áll majd elő, melyeket ha nem teljesítenek további robbantásokat hajt végre. Erre viszont már csak azért sem kerülhetett sor, mert a Terrorelhárítási Központ kommandósai 2016. október 19-én elfogták a férfit.

P. László először idén februárban tört meg és tett beismerő vallomást. Akkor azt állította, hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák is, amelynek a maradványait megtalálták a robbantás helyszínen. A robbantó korábbi ügyvédje, Brunner Tamás korábban azt nyilatkozta, hogy

  • P. László készítette a pokolgépet,
  • ő vette meg a hátizsákot,
  • ő szemelte ki a helyszínt,
  • ő hozta működésbe a bombát,
  • nem volt bűntársa,
  • a megsérült rendőröket nem ismerte, és
  • egyébként nincs baja a rendőrséggel.

A férfi az ügyészség szerint nem szenved és a robbantás idején sem szenvedett kóros elmeállapotban.