Soros Györgytől kérnek támogatást a kéményseprők

Soros Györgytől kérnek támogatást a kéményseprők

Az állami Magyar Villamos Művek elutasította az ismeretterjesztő kiadványra vonatkozó kérelmüket. A Kéményseprők Országos Szakszervezete 50 millió forintot kért volna egy olyan ingyenes kiadványra, amellyel egyebek mellett a szén-monoxid-mérgezések és más balesetek megelőzéséhez nyújtanának ismereteket – írta a Hírtv.hu.

Hiába kifogásolta az ellenzék és a szakma mellett Áder János is a családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörlését, az Országgyűlés októberben mégis így döntött. A szakszervezet szerint ezzel nőni fog a szén-monoxid-mérgezések és más balesetek száma, így, ha az ellenőrzés nem is lesz kötelező, legalább egy ingyenes tájékoztató kiadványt mindenképp szeretnének készíteni a lakosságnak.

Ehhez kértek támogatást a villamos művektől, hiszen az állami óriásvállalat más szervezeteket, például a kormányközeli Civil Összefogás Fórumot is bőkezűen segítette.

„Hétfőn megkaptuk az MVM Zrt.-nek a rövid válaszát, amelyet nem nagyon tudtunk mire vélni, amelyben azzal indokolták a támogatási kérelmünk elutasítását, hogy ez a társadalmi felelősségvállalási politikájukba nem illeszthető bele” – fogalmazott Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

A komplettált élelmiszerekről szakácskönyvet kiadó CÖF több mint félmilliárd forintot kapott tavaly, a kéményseprők ennek a 10 százalékára, 50 millió forintra pályáztak. Az elutasítás után azonban nem adják fel, és másoktól igyekeznek majd támogatást szerezni. (Hírtv.hu)