Kalapács alá kerül Göncz és Demszky politikai bölcsője

Kalapács alá kerül Göncz és Demszky politikai bölcsője

Az egykor kormányzati pozícióban lévő politikai erőnek 500 millió forint kötelezettségállománya keletkezett.

A rendszerváltás utáni történelem részei kerülnek hamarosan kalapács alá. Megindul ugyanis az egykori Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) ingatlanvagyonának értékesítése. Az erről szóló első felhívást a friss Cégközlönyben már közzé is tették. Az ingatlanokat a BIS Csődgondok és Tanácsadó Zrt. hirdette meg.

XVIII. kerület Baross u. 10/B

E szerint az első körben a XVIII. kerület Baross u. 10/B, a VIII. kerület, Baross u. 10. és a III. kerület, Tímár u. 2. szám alatt található pártház kerül piacra. Ebben a körben az utóbbi a legértékesebb, hiszen ennek a becsértéke a 98,6 millió forint. Az első és a második ingatlanért 10,1, valamint 40,3 millió forintot kér a felszámoló. Ha valaki elviszi ezeket a házakat, alighanem valóban az újkori hazai történelem egy-egy darabjához juthat hozzá. Kérdés persze, hogy mindez egy lehetséges vevőt mennyire is hoz lázba.

VIII. kerület, Baross u. 10.

A három ingatlan ráadásul csak a kezdet. Ennél sokkal többről van szó az egykori liberális párttal kapcsolatban – mondták el a Zoom.hu-nak a felszámoló cégnél. Az egykor kormányzati pozícióban lévő politikai párt felszámolása ugyanis idén áprilisban kezdődött meg. Ennek folyamán pedig az SZDSZ teljes ingatlanvagyonát szeretnék idővel eladni. Így számos vidéki ingatlan, ház, székház kerül majd kalapács alá.

Tímár u. 2.

Kérdésünkre a BIS-nél kifejtették, hogy az egykori párt kötelezettsége körülbelül 500 millió forint.

A legnagyobb hitelező a Magyar Követeléskezelő Zrt. Hogy a teljes ingatlanportfólió értékesítése meddig tarthat, nem kívánták megbecsülni a BIS-nél, ahogy fogalmaztak: nagyon valószínű, hogy ez évekig is eltart majd.