Jön Orbánék ügyvédje és rendet tesz?

Jön Orbánék ügyvédje és rendet tesz?
  • 2017. december 7., 8:44

Bajkai István Fidesz-alapító, uniós milliárdokat biztosít, szereti a focit és be fog lépni a nagypolitikába.

Várhatóan a VI.-VII. kerület nagy részét egyesítő 5. számú választókerületben indul a 2018-as választásokon Bajkai István – számol be az Index. A politikus részletes bemutatásából megtudhatjuk, hogy jelenleg VII. kerület alpolgármestere és a Fidesz választókerületi elnöke a bulinegyedben és a pesti belvárosban. Ugyanakkor neve már szerepel a Fidesz alapító okiratán is, rögtön Bayer Zsolté alatt, melyet tévesen Bajor Zsoltnak írtak.

A cikkből kiderül, hogy Bajkai a közelmúltig, mint háttérember volt aktív, csak 2014-ben jelent meg a politikában. „Bajkai egy olyan ügyvédi iroda elnökségi tagja, amelyiknek igazán 2014 után szaladt meg: sokmilliárdos állami megrendelésekkel meghatározó pozíciókat szereztek az uniós pályázatok minőségbiztosításában” – jegyzik meg.

Föntre van bekötve

Erzsébetvárosba rendet csinálni küldték – írják, felidézve, hogy „abban az időben két rivális fideszes csapat hadakozott egymással: az egyik csoport Rónaszékiné, a másik Vattamány Zsolt köré tömörült. (…) Bajkairól már akkor tudta mindenki, hogy fentről jön, ‘föntre van bekötve’”.

„Sokszor az az érzésem, hogy a vagyonnal kapcsolatos ügyekben a dolgokat nem is a polgármester, hanem Bajkai határozza meg”,

mondta a képviselő-testület egyik tagja az Indexnek.

Felidézik, hogy szeret adakozni, az elesettek mellett a Fidesznek a legnagyobb támogatója, 2016-ban 3,18 millió forinttal támogatta a párt működését.

„Bajkai alpolgármesteri megbízatása mellett továbbra is aktív az ügyvédi irodában. Sajtóügyekben többször ő képviselte Orbán Viktort és az Orbán-család más tagjait, köztük Orbán Ráhelt, de érkezett korábban az Indexhez olyan helyreigazítási kérelem is Bajkai aláírásával, amelyben a Tiborcz Istvánról megjelenteket kifogásolta” – számol be az Index. Megemlítik azt is, hogy

nem utolsó sorban szereti a focit.