De miért volt egy levágott kar a Time év embere címlapfotóján?

De miért volt egy levágott kar a Time év embere címlapfotóján?

A Time magazinban idén az év emberének járó díjat azok kapták, akik megtörték a csendet, akik felszólaltak a mindennapos szexuális erőszak ellen.

A máris ikonikussá váló címlapnak van egy különleges részlete, aminek egyrészt egészen egyértelmű a művészi magyarázata, másrészt kényszer szülte megoldásról van szó. Itt a teljes címlap egészben:

Az igazán érdekes rész az alján van, mutatjuk kicsit megvágva. Igen, a jobb oldalon a belógó karra kell figyelni:

Az üzenete elég egyértelmű, ez a kar jelképezi azoknak a nőknek a millióit, akik szintén ott ülhetnének a címlapra kiemelt nők között, akik az elmúlt hónapok szexuális zaklatási botrányainak kirobbantói voltak, de nincsenek olyan helyzetben, hogy ezt megtehessék, mert veszélybe sodornák az egzisztenciájukat vagy akár az életüket.

Ez egy nagyon ügyes és nagyon tudatos fénykép, természetesen egyáltalán nem véletlen a belógó kar.

Ráadásul annyira tudatosak voltak a Time-nál a kép elkészítésekor, hogy a belógó kar egy olyan nőhöz tartozik, aki valóban azért nem tud előállni a saját zaklatási történetével a nagy nyilvánosság elé, mert ezzel magát sodorná komoly veszélybe.

„A személy, aki csak részleteiben látszódik a címlapon egy olyan nő, akivel beszéltünk, egy kórházi dolgozó az ország közepén, aki úgy érzi, hogy nem tudna anélkül a nyilvánosság elé állni, hogy veszélybe sodorná a megélhetését” – mondta a Today Shownak a magazin főszerkesztője, Edward Felsenthal.