Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Visszatérő veteránok és érdekes arcok A Dal 2018 mezőnyéből

Visszatérő veteránok és érdekes arcok A Dal 2018 mezőnyéből

Elsőre semmi különös nem tűnik fel az embernek a 2018-as A Dal felhozatalából: újra van pár ismertebb figura és pár Magyarországon alternek mondott, valójában egyszerű popzenében utazó induló, de kicsit átfutva az indulók és a dalszerzők listáját kirajzolódik pár érdekesség.

  • ByeAlex újra indul, de most nem személyesen: Gulyás Roland Hypnotized című dalát szerezte ő.
  • A nagyon cseles és magával ragadó nevű Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert zenekar Életre kel című dalának maga Müller Péter Sziámi írta a szövegét. Valószínűleg többen fogják látni, mint a Sziámi legendásan senkit nem érdeklő szigetes koncertjeit.
  • Király Viktor gyakorlatilag már minden létező pozícióban feltűnt A Dal körül a győztest leszámítva: indult már zenekarban, szólóban, volt zsűritag is, meghívott sztárfellépő, idén pedig egyszerűen megint csak induló. Király körül nem ez az egyetlen érdekesség, ugyanis dalában egy Ashley Hicklin nevű angol producer is segédkezett, ő 2016-ban például Tiestóval is dolgozott.
  • Palmerék elárasztották az idei évet: a The Matter névre hallgató zenekarnak Isaak Palmer írta a zenéjét és a szövegét is, Tolvai Renáta aktuális dalához pedig Isaak testvére Johnny K. Palmer járult hozzá egy dalszöveggel.
  • A sok fiatal mellett azért előkerült egy nagy öreg is: Sztevanovity Dusán szerezte Vastag Tamás dalát. Ő korábban olyan nevekkel dolgozott, mint testvére, Zorán, az LGT, Kovács Kati vagy Katona Klári.

 

  • Az talán nem meglepő, de azért kiemeljük: idén is elég sok olyan arc van, aki ismerős lehet valamelyik magyar tehetségkutatóból, kezdve az X-Faktorral, de van itt Rising Star és The Voice is. Sőt, Király Viktor megnyerte a magyar Megasztárt, majd az amerikai The Voice-ban próbálkozott.
  • Azért egy pozitívumot mindenképp ki kell emelni: úgy tűnik, hogy megtörtént a fiatalítás a magyar popzenében, ugyanis egyetlen induló mellett sem látjuk a Rakonczai vagy a Szabó Zé nevet, pedig pár éve még ők írták a mezőny nagyrészének dalait.

Azért a rend kedvéért íme az összes induló:

Andy Roll: Turn the lights on (zeneszerző-szövegíró: Dutka András)

AWS: Viszlát nyár (zeneszerző: Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron, Schiszler Soma; szövegíró: Siklósi Örs)

Ceasefire X: Satellites (zeneszerző: Vavra Bence András, Szűcs Norbert; szövegíró: Kozma Kata)

Dánielfy Gergely: Azt mondtad (zeneszerző: Dánielfy Gergely; szövegíró: Völgyesi Árpád)

Fourtissimo: Kisnyuszi a kalapban (zeneszerző: Ferencz-Kuna Valéria, Kuna Márton, Ferencz-Kuna Gyula, Kuna Bence; szövegíró: Ferencz-Kuna Valéria, Kuna Bence)

Gulyás Roland: Hypnotized (zeneszerző-szövegíró: Márta Alex)

Ham ko Ham: Bármerre jársz (zeneszerző: Tóth G. Zoltán; szövegíró: Kathy Zsolt)

Heincz Gábor ”BIGA”: Good vibez (zeneszerző: Heincz Gábor; szövegíró: Méhes Adrián)

Horváth Cintia: Journey (zeneszerző-szövegíró: Balogh Tamás, Horváth Cintia)

Horváth Tamás: Meggyfa (zeneszerző-szövegíró: Horváth Tamás)

Király Viktor: Budapest Girl (zeneszerző: Király Viktor, Ash Hicklin, Závodi Marcel; szövegíró: Király Viktor, Ash Hicklin)

Knoll Gabi: Nobody to die for (zeneszerző: Knoll Gabi, Burai Krisztián, Stanislav Bendarzsevszkij; szövegíró: Knoll Gabi)

Leander Kills: Nem szól harang (zeneszerző-szövegíró: Köteles Leander)

Living Room: Kirakat élet (zeneszerző: Pál Benjamin; szövegíró: Pál Benjamin, Prommer Patrik)

Maszkura és a Tücsökraj: Nagybetűs szavak (zeneszerző: Biró Szabolcs, Boros Gábor, Földesi Attila, Kertész Csaba, Vikukel Dániel; szövegíró: Bíró Szabolcs)

Mayalina: Nekem te (zeneszerző-szövegíró: Szalma Edvárd, Szikszai Péter)

Nemzenekar: Waiting (zeneszerző: Pásztor Gyula, Károly Tamás; szövegíró: Pásztor Gyula)

Nene zenekar: Mese a királyról (zeneszerző: Vörös Milán Erik, Orsovai Renáta Katalin, Márkosi József, Boda Evelin, Varga Szabolcs Balázs, Ferencz Péter; szövegíró: Orsovai Renáta Katalin)

Noémo: Levegőt (zeneszerző: Takácsová Noémi, Szabó Dániel Ferenc, Szeifert Bálint Artúr, Tóth István; szövegíró: Takácsová Noémi, Jeszenszky Márton)

Nova Prospect: Vigyázó (zeneszerző: Kiss József; szövegíró: Schautek Bálint)

Peet Project: Runaround (zeneszerző: Ferencz Péter, Magán Olivér, Závodi Attila, Gudics Martin, Gudics Marcell; szövegíró: Ferencz Péter)

Polgár Odett: Aranyhal (zeneszerző: Toldi Miklós, Polgár Odett; szövegíró: Hujber Szabolcs)

SativuS: Lusta lány (zeneszerző: Szabó Márton; szövegíró: Pájer Gábor)

Süle Zsolt: Zöld a május (zeneszerző: Süle Zsolt, Bodnár Péter; szövegíró: Süle Zsolt)

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel (zeneszerző: Szakcsi Lakatos Róbert; szövegíró: Müller Péter Sziámi)

JELA feat. Eszes Viki: Egy szó, mint száz (zeneszerző-szövegíró: Jelasity Péter)

The Matter: Broken Palms (zeneszerző: Isaak Palmer, Kozák Örs, Joel David Perez Garcia, Antal Kert; szövegíró: Isaak Palmer)

Tolvai Reni: Everest (zeneszerző: Bella Máté, Závodi Marcel; szövegíró: Johnny K. Palmer)

Vastag Tamás: Ne hagyj reményt (zeneszerző: Sztevanovity Krisztián; szövegíró: Sztevanovity Dusán)

Yesyes: I let you run away (zeneszerző: Szabó Ádám, Somogyvári Dániel; szövegíró: Yesyes)