Savval támadtak Schilling darabja után a varsói színházban

Savval támadtak Schilling darabja után a varsói színházban

Házi tisztítószert, az igazgató szerint savat tartalmazó flakont dobtak a színpadra Schilling Árpád egyik darabjának előadása után a nézőtérről a varsói Powszechny Színházban – olvasható a Hvg.hu-n.

A cikk szerint a színpadot éppen rendezték át, műszakiak voltak fent. A színház közleményt adott ki az esetről, azt írták, három ember megsérült, ketten könnyebben, egy embert kórházba kellett szállítani kémiai mérgezés tünetei miatt. A színház vezetése feljelentést tett a rendőrségen, a tettes egyelőre ismeretlen. Nem ez volt az első támadás a színház ellen.

A magyar rendező nem volt Varsóban, amikor a támadás történt, de telefonon beszélt a színház igazgatójával. Azt mondta, az előadás alatt nem volt jele annak, hogy bárki támadni készül vagy nem tetszik neki a darab. A Zuhanás egy lengyel családról, a képmutatásról és a fiatalok radikalizálódásáról szól. Schilling azt mondta, a színház ellen sokszor tüntetnek jobboldaliak – van, hogy szkinhedek vonulnak fel, máskor nénik “énekelnek” -, rendszeresek a füstbombás tüntetések, előfordul, hogy a közönséget a rendőrség biztosítja.