Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Havas nagy bajba kerülhet, ha lesz Baukónál hitelesebb tanú

Havas nagy bajba kerülhet, ha lesz Baukónál hitelesebb tanú

Az ATV a Zoom.hu-nak elmondta: nem vizsgálódik, hanem egyelőre tájékozódik. És kivár.

„Az ATV nem folytat vizsgálatot Havas Henrik ügyében” – nyilatkozta a Zoom.hu érdeklődésére Németh Szilárd, a televízió vezérigazgatója, hozzátéve: a csatorna vezetősége tájékozódik a kérdésben.

Úgy tudjuk, Havas Henrik műsoraival (Havas a pályán; A nap híre Havas Henrikkel) kapcsolatban sem született semmilyen ATV-döntés, vagyis a műsorvezető egyelőre biztosan folytatja a munkát a tévénél. Információnk szerint a székházban nem váltott ki pánikot a korábbi valóságshow-szereplő és celeb minap újra a nyilvánosság elé tárt sztorija, amely szerint szexuálisan zaklatta őt Havas Henrik, amikor a médiamunkás asszisztense volt.

Az ATV-nél már csak azért is kivárnak, mert Baukó Évát kevésbé tekintik hiteles, szavahihető médiaszereplőnek, kivált nem azon nyilatkozata alapján, amelyet a Borsnak adott november 14-én:

„Legszívesebben műsort vezetnék, de engem sajnos nem molesztált senki”.

Emellett a csatorna köreiben azért is fenntartással kezelik az ügyet, mert az elmúlt napok megnyilvánulásai alapján erős a gyanú: a kormánypárti sajtóban (Magyar Idők, Origo, TV2) összehangolt kommunikációs támadás indult Havas Henrikkel szemben, talán nem függetlenül attól, hogy műsorvezetőjük könyvet írt a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról.

Ezzel együtt – tudomásunk szerint – az ATV vezetősége kivár, különös tekintettel arra, hogy eddig egyelőre Baukó Éva narrációjában ismerik az állítólagos történetet. Ha viszont Baukónál „hitelesebb” tanú is előáll,

akkor Havas Henrik – mint megtudtuk – komoly bajba kerülhet.

Nem ment el a Vona-könyv bemutatójára

Nem akart a Jobbik elnökével közös képet, ezért nem volt ott szerda délelőtt a Vona Gáborról szóló, Újratervezés című könyvének bemutatóján – mondta el a műsorvezető a Zoom. hu megkeresésére.

„A könyv kapcsán – amit még senki sem olvasott – elindult egy hisztéria, amiből elegem van. Semmi közöm a Jobbikhoz, éppen ezért nem akartam együtt fényképezkedni Vona Gáborral sem” – mondta lapunknak Havas.

A Baukó-botránnyal kapcsolatban hozzátette: „Akit érdekel, hogy mi miért történik, az olvassa el azt a Baukó Éva-nyilatkozatot, amelyben azt mondja, hogy »engem sajnos nem molesztált senki«, és gondolja végig, hogy most, a könyv megjelenésekor miért gondolta úgy, hogy mégis molesztáltam.”

A N1TV még kedden készített Havas Henrikkel egy újabb interjút (korábban néhány napja beszéltek vele a Vona-könyv kapcsán), amelyben az újságíró egyrészt tagadta, hogy bármi igaz lenne Baukó Éva történetéből, másrészt azt mondta, a Jobbik pártelnökéről írt könyve miatt indult lejáratókampány ellene.

Havas állítja, valaki „elmondatta” Baukóval ezeket a „jól megkomponált” mondatokat, az újságíró azt sejti, az egész hátterében a Ripost nevű kormánypárti bulvárlap főszerkesztője, Ómolnár Miklós áll.

Havas Henrik az interjú során kijelentette: nem fogja beperelni Baukó Évát.