A csendet megtörő nőket és férfiakat választotta a Time az év emberének

A csendet megtörő nőket és férfiakat választotta a Time az év emberének

„A filmcsillagoknak nem szabadna olyannak lennie, mint neked vagy nekem. Karcsúak, elbűvölőek és összeszedettek. Olyan ruhákat viselnek, amiket mi nem engedhetünk meg magunknak és olyan házakban élnek, melyekről csak álmodhatunk. De mint kiderült, a legfájdalmasabb és legszemélyesebb módon, a filmcsillagok sokkal jobban hasonlítanak ránk, mintahogy azt bármikor is gondolhattuk” – kezdődik a Time cikke az év embere választásról.

Ahogyan arról a Mashable is beszámolt a versenyben a #metoo mozgalomnak a nagy ellenfele az amerika elnök, Donald Trump volt, de a népszerűségi listán azonban az áldozatok már novemberben átvették a vezetéset.

A szexuális erőszak elleni mozgalom hazánkban is nagy hullámokat vert, több nagyhatalmú, idősebb férfi neve is felmerült, a színházi élettől kezdve az irodalmiig. A legutóbb Havas Henriket vádolták meg, aki elmondta a Zoom.hu-nak, hogy nem feglalkozik vele.

A szinte egész Hollywoodot érintő botrányról sokan alkottak véleményt, Pamela Anderson például a nőket is felelőssé tette. Ezalatt a zaklatások két arca, Harvey Weinstein és Kevin Spacey rehabon próbál kigyógyulni „betegségéből”.