Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Polt Péter egyetemi tanár lett

Polt Péter egyetemi tanár lett

A hétfői Magyar Közlönyből kiderült, hogy egyetemi tanári kinevezést kapott a legfőbb ügyész, Polt Péter.

A köztársasági elnök határozata szerint december 15-től “az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – Dr. Polt Pétert 2017. december 15. napjával egyetemi tanárrá kinevezem.”

A rendelet a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény 27. paragrafusára hivatkozik, amely szerint “a főiskolai, illetve egyetemi tanári munkakörben történő alkalmazás – a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésének – feltétele, hogy az érintettet a megfelelő munkaköri cím adományozásával a miniszterelnök főiskolai tanárrá, illetve a köztársasági elnök egyetemi tanárrá kinevezze.”

Nyáron jelent meg legutóbb hír Polt Péter egyetemi előmenetelével kapcsolatban. Akkor az ELTE ÁJK kari tanácsa szavazott Menyhárd Attila dékán előterjesztéséről, amely legfőbb ügyésznek egyetemi magántanári címet adott volna. 14-en szavaztak mellette, 13-an ellene, 3-an pedig érvénytelen szavazatot adtak le. Ezek után a szavazatok újraszámolását kezdeményezték, ami nem hozott változást; ellenben a szavazatszámláló bizottság kijelentte, a szavazólap nem felelt meg a formai követelményeknek – írta júniusban a 24.hu.

Polt Péter önéletrajza szerint 1980-ban diplomázott az ELTE jogi karán, 1985-ben egyetemi adjunktus lett. 2006-ban címzetes egyetemi tanár lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen – a címzetes egyetemi tanári cím azonban egy egyetemi “kitüntetés”, nem tudományos fokozat. Polt 2011-ben szerezte meg a doktori, azaz a Ph.D. címet, és 2012-ben lett docens. Polt Péter professzor szeretne lenni, ehhez kell az egyetemi tanári kinevezés.