Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Presser színházának nem kell a Somló-musical

Presser színházának nem kell a Somló-musical

Viszont azt nem lehet tudni, hogy miért.

Visszautasította a Somló Tamás dalaiból készült musicalt az idei évadban a Vígszínház. Ez azért is furcsa, mert néhány napja két telt házas koncert is volt a tavaly elhunyt LGT-s legenda emlékére, akit rajongói halála után sem hagytak el.

A Bors úgy tudja, a musical szerzője, Szabó Tamás tavasszal küldte el a körúti intézménybe a művet, ám a néhány hónapos átfutási idő után nemleges választ kapott. Az, hogy miért a Vígszínházba lett elküldve a mű elsőként, teljesen érthető, sőt így is illendő. Hiszen az intézmény zenei vezetője nem más, mint az LGT frontembere, Presser Gábor. A két zenész évtizedeken át dolgozott együtt, jó barátságban voltak, így remélte, hogy a Somló Tamás szerzeményeiből készült musical a Vígszínházban talál otthonra.

A Bors azután érdeklődött a színháznál, hogy miért született nemleges döntés. A Vígszínház sajtóosztályától viszont azt a szűkszavú nyilatkozatot kaptuk, hogy az ilyen művészeti jellegű kérdésekre az igazgatóság most nem tud válaszolni.