Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egyszemélyes cellát követel a Teréz körúti robbantó

Egyszemélyes cellát követel a Teréz körúti robbantó

P. László nehezen viseli el a társas rabéletet. Úgy érzi, zaklatják.

Nem bírja elviselni cellatársait a körúti robbantással gyanúsított P. László. A férfi ügyvédjén keresztül panaszt is tett a börtön parancsnokságánál: szeretne újra egyszemélyes cellában ülni – írja a Blikk.

„Védencem nincs jó állapotban, ami a több létszámú zárka mellett annak is köszönhető, hogy úgy érzi, zaklatják, amikor különböző orvosi vizsgálatokra viszik” – nyilatkozta dr. Szikinger István, a Teréz körúti robbantás vádlottjának védőügyvédje. Arról azonban nem beszélhetek, hogy pontosan milyen betegségek miatt szorul szakorvosi ellátásra védencem. Remélem, hogy előbb vagy utóbb a panaszunkat kivizsgálják az illetékesek, és ügyfelem egyszemélyes cellába kerülhet” – tette hozzá.

Az ügyészség azzal gyanúsítja P. Lászlót, hogy a Teréz körúton házi készítésű bombájával életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A járőrök hónapokig kórházban voltak, de maradandó károsodás nélkül felépültek: ma már újra rendőrként szolgálnak.

P. László a robbantás után hetekig sikeresen bujkált, végül azonban a TEK kommandósai rajtaütöttek.