Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Tigriscápa ölt meg egy amerikai nőt Costa Rica partjainál

Homoki tigriscápa támadt egy búvárkodó amerikai turistára a Costa Ricához tartozó Kókusz-sziget partjainál, a nő belehalt a súlyos sérülésekbe – közölte szombaton az ország környezetvédelmi minisztériuma.

A baleset, melyben a nő búvároktatója is megsebesült, csütörtökön történt a közlemény szerint.A ragadozó akkor támadt a nőre, amikor az a búvárkodás után vissza akart térni a vízfelszínre – írta a La Nación helyi újság.

A cikk szerint a búvároktató észrevette, amint a tigriscápa a víz alatt a csoportja felé közeledett, ezután megpróbálta elkergetni, ám erőfeszítései sikertelennek bizonyultak, a cápa elkapta az egyik amerikai nő lábát.

A Kókusz-sziget nemzeti parkjának munkatársai és a véletlenül szintén a közelben búvárkodó orvosok próbáltak meg segíteni a nőn, de hiába, csak a halált tudták megállapítani. A búvároktatót súlyos harapott sérülésekkel kórházban ápolják.

A nőt a híradások nem nevezték meg.A San José-i hatóságok szerint ez volt az eddigi legsúlyosabb cápatámadás Costa Ricában. A közép-amerikai ország az amerikai turisták kedvelt célpontja. A tigriscápa hímje átlagosan 2,5 méterre nő, a nőstény hossza eléri a 3,2 métert is.