Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kormány ádáz brüsszeli kritikusa is aláírt a Momentumnak

A kormány ádáz brüsszeli kritikusa is aláírt a Momentumnak

A Fidesz által “Soros-katonának” tartott Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője is aláírta a Momentum civil törvény elleni népszavazási aláírásgyűjtését.

Gyűlnek az aláírások a Momentumnál a civil törvény elleni népszavazáshoz. Ezúttal nem is akárki, hanem az Orbán-kormány egyik leghangosabb brüsszeli kritikusa támogatta Fekete-Győrék kezdeményezését.

Az aktust rögzítő fenti videón – amelyet a Momentum tett közzé – Fekete-Győr András pártelnök azt is elárulta, hogy már 25 ezer körüli aláírást gyűjtöttek. Ha összejön a 200 ezer aláírás, referendumot kell tartani a civileket megbélyegző, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, nyáron elfogadott törvény visszavonásáról.

Forrás: Facebook/Momentum Mozgalom/Bécser Vera

A 25 ezres szám azt jelenti, hogy egy hét alatt ötezer újabb szignót gyűjtött a Momentum, mivel november utolsó napjaiban a Zoom.hu számolt be róla, hogy 20 ezernél járnak. Korábban Kádár Barnabás, a párt elnökségi tagja nyújtotta be a törvény visszavonását célzó kérdést, de először megtagadták a hitelesítését. November elején viszont a Kúria – jogerős döntéssel – hitelesítette a kérdést, így elindulhatott az aláírásgyűjtés.