Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újra üzent Soros Orbánnak: Megváltozott, romlott ember lett

Újra üzent Soros Orbánnak: Megváltozott, romlott ember lett

Orbán Viktor egykor a demokráciáért harcolt, most viszont maffiarendszert teremt Magyarországon – állapította meg Soros György, aki újabb videoüzenetében Magyarországhoz fűződő viszonyáról, az ország jelenlegi állapotáról és arról is beszélt, alapítványai mennyi mindent tettek itt. A videókra úgy reagált a Fidesz-KDNP, hogy a milliárdos beszállt a választási kampányba.

Ismét megszólalt Soros György – a Fidesz szemében első számú közellenességgé vált milliárdos újabb videoüzenete azután került nyilvánosságra, hogy pénteken reggel az állami rádióban ismét sorosozott Orbán Viktor.

Orbán: Magyarország léte a kérdés

A Zoom.hu is beszámolt arról, hogy a miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta, Soros György személyéből “nemzetbiztonsági ügy lett, amikor ennek a nemzetközi spekulánsnak az iszonyatos pénze befogta a látómezejébe a bevándorlás kérdését, innentől pedig már Magyarország léte-nem léte a kérdés”.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában MTI Fotó: Bruzák Noémi

Orbán erről annak apropóján beszélt, hogy ma jár le a kérdőívek visszaküldésnek meghosszabbított határideje. A miniszterelnök szerint Magyarország jövője dől el „bevándorlással” – ezért is a mostani a legsikeresebb nemzeti konzultáció, hiszen már 2,2 millió válasz érkezett vissza – tette hozzá.

Minden rekordot megdönt?

A most véget érő nemzeti konzultáció a kormány tájékoztatása szerint minden eddigi hasonló akciónál sikeresebb, minden korábbi rekordot megdönt a válaszadók száma, hiszen e hét szerdáig már 2,23 millió válasz érkezett. Csakhogy – hívta fel a figyelmet a hivatalos számokat kezdettől kétkedéssel fogadó LMP-s Hadházy Ákos a Zoom.hu-nak – a kormány által közölt számok független forrásból, külső szemlélő számára nem ellenőrizhetők. Amikor a múlt hét végén még csak megközelítette a válaszok száma a kétmilliót, a Zoom.hu már akkor felhívta a figyelmet arra: erős ingadozások vannak a hivatalos számokban: volt, amikor egyetlen nap alatt 323 ezernél is több válasz érkezett.

Még Aczélékkal is könnyebb volt

Aligha véletlen, hogy a 87 éves Soros György a személye ellen irányuló nemzeti konzultáció zárónapján szólalt meg – pontosabban ma tette közzé a vele készült, három részes videosorozatot magyarországi szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány – a felvételeket a 168 Óra szúrta ki.

Az első videóban Soros György arról beszél, hogy milyen boldog volt a gyermekkora Magyarországon, s miután innen menekülnie kellett, hogyan kezdett új életet, és arról is mesélt, milyen érzés volt a ’70-es években hazatérni. Kitért a közelmúlt eseményeire is, megemlítette például, hogy Orbán éppen palotát építtet magának a Várban.

A második videóban Soros magyarországi támogatásairól, akcióiról beszélt, megemlítve, hogy most “nehéz a helyzetünk, mert a kormány ellenünk fordult”. Elmondta, eddig minden kormánnyal jobban együtt tudtak működni, még ’84-ben Aczéllal is, aki “megengedte, hogy felállítsuk az alapítványt.” (A a Kádár-korszakban a kulturális élet egyik legfőbb ideológusa, “mindenhatója” Aczél György volt – a szerk.) Beszélt a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak támogatásáról és a gyerekek iskolai étkeztetéséről is.

Soros: Orbán romlott ember lett

A harmadik videóban Soros György az aktuális magyarországi helyzetről beszélve felidézte ismeretségét Orbán Viktorral, s megállapította: nem ő változott, hanem a mai miniszterelnök, akinek anno ösztöndíjat adtak Sorosék, hogy Oxfordban tanulhasson.

“A kapcsolatunk megromlott, mert ő megromlott, nagyon megváltozott” – mondta Orbánról, aki annak idején szerinte kétségkívül segített a demokrácia kiépítésében, de “azóta átalakította a demokráciát egy demokrata ellenes rendszerre, és mostanra egy maffiaországot teremtett.”

“Arra használják a vezető pozíciójukat, hogy uralmon tartsák magukat és személyesen meggazdagodjanak” – állapította meg Soros György

a mai rendszerről, megjegyezve, hogy Orbán őt ellenségnek tekinti, ő pedig nem Orbán rendszerét ellenzi. “Ki akar minket irtani (…) Orbán elnyomja azokat, akik ellenzékben vannak” – állapította meg. Úgy érzi, “a rendszer most jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás alatt.”

Hollik: Ezt kikérjük magunknak!

A “Soros-tervről” napi rendszerességgel sajtótájékoztatót tartó kormánypárti politikusok közül pénteken Hollik István állt ki. A KDNP-s politikus az újabb Soros-nyilatkozatra úgy reagált: szerinte egyértelművé vált, hogy Soros György személyesen is beszállt a választási kampányba. Teljesen nyilvánvaló, hogy mi a célja, és ezt ki is mondja: meg akarja buktatni a kormányt, mert az a Soros-terv, és a migránsok betelepítésének útjában áll – közölte a KDNP-s politikus. Hollik megjegyezte, “ennek érdekében Soros György még hazudni is képes”, amikor azt állítja, hogy ma Magyarországon rosszabb a helyzet, mint a kommunizmus alatt volt. “Ez felháborító, kikérjük magunknak” – reagált Hollik.