Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Simicska Lajos: „Orbán egy despotikus diktatúrát épít ki”

Simicska Lajos: „Orbán egy despotikus diktatúrát épít ki”

Az egykori fideszes oligarchával készült teljes interjú kikerült az RTL Klub honlapjára. Felidézte a szakításuk pillanatát is.

Kedden készített interjút az RTL Klub Simicska Lajossal, a néhány perces anyagba akkor csak a beszélgetés legütősebb részei kerültek bele. Ma viszont kikerült a csatorna honlapjára a teljes, több mint húsz perces beszélgetés, amiből újabb érdekes információk derültek ki a volt oligarcha és Orbán Viktor kapcsolatáról – ami ma mindennek mondható, csak ideálisnak nem.

Simicska néhány napja aktivizálódott ismét, ahogy arról a Zoom.hu is beszámolt, (újra) összefirkált néhány plakátot. Ezúttal Budapestről Veszprémbe tartva három nemzeti konzultációs plakátra írta fel a G-napon elhíresült mondatát: „Orbán egy geci”.

Simicska Lajos erről azt mondta az RTL Klubnak: a plakátra rá van írva, hogy mondják el az emberek a véleményüket, és gondolta, megteszi. Arra a kérdésre, hogy miért pont a saját idézetét használta, azt válaszolta, ennél nem tud jobbat kitalálni, ez a véleménye arról, ami ma az országban zajlik.

„Ez a kampány súlyos problémákat fog okozni, nagyon nehéz lesz jóvátenni” – tette hozzá.

Simicska ugyanakkor nem gondolja, hogy Orbán Viktor elhiszi azt, amiről a konzultáció szól, csak „eszköznek használja azt, hogy manipulálja az embereket”.

Az ex-oligarcha röviden felvázolta azt is, mi a baja Orbánnal. Úgy érzi, a miniszterelnök végleg elárulta egykori céljaikat és demokrácia helyett egy

„despotikus diktatúrát épít ki”.

Viszont úgy véli, a hatalom nem fog örökké tartani.

„Ez az ország túlélte a tatárokat, túlélte a törököket, túlélte a Habsburgokat, túlélte az oroszokat és Orbán Viktort is túl fogja élni. Ez egy erős nemzet.” – mondta Simicska.

Simicska felidézte azt a konkrét pillanatot, ami a szakításhoz vezetett, és amiről egyszer már a 24.hu-nak is beszélt. Akkor azt mondta, Orbán megkérdezte tőle, mennyibe kerülne megvásárolni az RTL Klubot. Amikor Simicska erre 100 milliárd forintot mondott, Orbán azt válaszolta, hogy „nem baj, majd megveszi neki a Roszatom”.

„Kijött a száján ez a mondat, amit soha nem tudok megbocsátani. Nekem ez hazaárulással ér fel, én pedig hazaárulásban nem veszek részt. Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy állj, Lajos. Amikor kijött a száján a Roszatom, akkor ránéztem, és akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna” – emlékezett vissza Simicska, aki szerint a jövő évi választásokat a Jobbik fogja nyerni, mert az egyetlen párt, amit nem vettek meg.