Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Minden, ami a Bosszúállók 3 új előzeteséből kiderül

Minden, ami a Bosszúállók 3 új előzeteséből kiderül

18 alkotás után érkezik az a film, amely aztán minden szuperhőst összehoz a Marvel-univerzumban, az új trailer láttán pedig úgy tűnik, még fontosabb lesz a korábbiak ismerete. Itt van 25 kép, amit megvizsgálunk a kedvcsinálóból.

Az idei San Diego-i Comic Conon a szerencsések már láthattak egy előzetest a jövő tavasszal érkező Bosszúállók: Végtelen háborúból (Avengers: Infinity War), szerdán pedig megérkezett az első mindenki számára elérhető verzió, amely tele van számos érdekes aprósággal, ezt vizsgáljuk meg. Aki még nem látta a videót, emitt megteheti, a cikkel viszont vigyázva, spoilereket tartalmaz a korábbi Marvel-filmekről.

A trailer eleje egy kis múltidézéssel indul, hiszen Nick Fury-t halljuk, aki elmondja,

„Volt egy elképzelésünk.”

Utalva a Bosszúállók létrejöttének körülményeire (ezt egyébként a Bosszúállók első részében halljuk tőle, miután Coulson ügynököt megöli Loki). Közben a háttérben egy idegen bolygó felszínét látjuk, amely ugyanaz, ahol pár snittel később Vasember kap egy hatalmas tockost, Pókembert pedig eltiporja Thanos (plusz a forgatási képek alapján úgy tűnik Űrlord is ott lesz).

Forrás: Disney

Forrás: Disney

Forrás: Disney

Tony Stark nagyon szomorú, a kép alapján viszont nem igazán lehet eldönteni, hogy valaki más vagy saját koszos kezét szorongatja. Ha előbbiről van szó, akkor felsejlik az Ultron korában látott víziója, amelyben a Bosszúállók halálát éli meg. Sokan Amerika Kapitány halálát sejtik a filmben, amire meg is van az esély, ugyanis Chris Evansnek (egyelőre) nincs több filmre szóló szerződése. Közben narrációban Vasember befejezi Fury mondatát:

„Hogy összehozzunk egy csapat különleges embert.”

Forrás: Disney

A következő képen már a New York-i Sanctumba (Doctor Strange lakhelye) becsapódott Bruce Bannert látjuk, aki szemlátomást mégsem ragadt Hulk testében, ahogy attól a Thor Ragnarökben nagyon tartott. Az viszont érdekesebb kérdés, hogy mi történhetett a hajóval, amivel elhagyták az elpusztuló Asgardot? A film végén látott hajó Thanosé?

Forrás: Disney

Forrás: Disney

Ezután következik az előzetes első izgalmas snittje: Víziót emberi külsővel láthatjuk, viszont ami ennél is érdekesebb, hogy a helyszín hasonlít arra szobára, ahol a magyarul is megjelenő Mutánsvilág című képregényben a Skarlát Boszorkány életet ad ikreinek. A történet szerint Wanda súlyos szellemi sérülést szenvedett a korábbi események hatására és megpróbálja megváltoztatni a valóságot, hogy újrateremtse elveszett gyermekeit. Elképzelhető, hogy valóságtorzító ereje miatt láthatjuk Víziót emberinek. Narrációban egyébként ő folytatja a fenti gondolatmenetet:

„Hogy lássuk, válhat-e belőlünk valami több.”

Ezen a képen egyébként látszik, hogy az emlékkő még Vízió homlokán van, nem úgy mint pár snittel később, ahol elég erőszakos módon próbálja Thanos egyik csatlósa megszabadítani tőle.

Forrás: Disney

Ezen a képen Thor valószínűleg A galaxis őrzői űrhajóján, a Milánón szemléli a világűrt (talán épp Asgard pusztuló maradványait), miközben továbbviszi a fentebbi gondolatmenetet a Bosszúállókról:

„Így amikor szükségük volt ránk, megvívhattuk a csatákat.”

Forrás: Disney

Látjuk, hogy Bruce Banner már nem New Yorkban, hanem Wakandában társalog (talán Doctor Strange teleportálta oda), maga mellett Tony Stark Hulkbuster páncéljának egy darabjával. Na és kivel beszélget? Hát a kiszőkült Fekete özveggyel, akit az Ultron kora óta nem látott, de ahogy a Thor Ragnarökből kiderül, még mindig erős érzelmek kötik hozzá. Ezzel a képpel párhuzamosan a karakter befejezi a csoportosulásról való ömlengést eképpen:

„Amiket ők sosem tudtak volna.”

Egy rajongói teória szerint a Hulkbuster-páncél később azért ugrál olyan furcsán, ahogy Hulk teszi, mert a páncélban nem is Tony, hanem maga Hulk van. Mondjuk az menő lenne.

Forrás: Disney

Forrás: Disney

Forrás: Disney

Innentől már Thanos beszél, szokásos szupergonosz nagymonológ az övé:

„Idővel tudni fogjátok, milyen érzés veszíteni. Kétségbeesetten érzitek majd, hogy igazatok van, ennek ellenére ugyanúgy elbuktok. Rettegjetek, fussatok előle, a sors úgy is megérkezik.”

És hogy miért beszél ilyen fura barokkos mondatokban? Mert Thanos igazi Shakespeare-i gonosz, és ezek a mondatok a filmet inspiráló Jim Starlins által írt 1991-es Végtelen hatalom című képregényben tűnnek fel.

Közben látjuk Tony Starkot több snitten is, az egyiken például úgy tűnik, hogy az arc-reactor visszakerült a mellkasába (pedig a Vasember 3 végén eltávolították azt), sőt, amikor leveszi a szemüvegét, olyan, mintha csak ő mozogna és a többiek számára megállt az idő. Thanos ezek szerint megszerezte az időkövet Agamoto szeméből, amit Doctor Strange Kamar-Tajban rejtett el?

Forrás: Disney

Könnyen lehet, hiszen a következő képen olyan, mintha ottani halott tanítványok között lépkedne valaki, sőt valószínűleg ugyanitt csicskul be Loki és adja át a Teseractot (a tér kövét) Thanosnak. Csak emlékeztetőül, a Bosszúállókban Loki Thanos parancsára próbálja elpusztítani New Yorkot.

Forrás: Disney

Mindeközben Peter Parkernek bizsereg a pókösztöne:

Forrás: Disney

Az első kép, amin látszik a Josh Brolin által megformált Thanos, aki remélhetőleg nem lesz olyan kétbites főgonosz, mint Steppenwolf Az Igazság Ligájában.

Forrás: Disney

Pókember – abban a ruhában, amit nem fogadott el a Hazatérés végén:

Forrás: Disney

A Reddit népe szerint Thor itt épp új kalapaácsot kovácsol, hiszen az előzőt Hela, a halál istennője elpuszíttotta a Ragnarökben. A mitológia szerint a Mjolnirt egy haldokló csillag magjából kovácsolták, elképzelhető, hogy itt épp ez történik. Persze az is lehet, hogy ez mégsem az, csak egy bazinagy portál, amin keresztül Thanos csatlósai érkeznek valahová, és Thor próbálja bezárni azt.

Forrás: Disney

Ezen az elmosódott képen Proxima Midnight látható, aki Thanos Fekete rendjébe tartozik, és itt épp a megszakállosodott Amerika Kapitányt próbálja legyakni sikertelenül, aki ruházata alapján úgy tűnik, felveszi majd új személyazonosságát, a Nomádot.

Forrás: Disney

Forrás: Disney

A Fekete rend egy másik tagja Corvus Glaive a már említett Vízió elmekövét próbálja eltávolítani.

Forrás: Disney

A trailerben két kő található a végtelen kesztyűn, a lila korábban a Nova Corp tulajdonában volt. Nem kizárt, hogy A galaxis őrzői ezért erednek Thanos nyomába és futnak össze Thorral.

Forrás: Disney

Közben halljuk Fekete Párduc szavait:

„Ürítsétek ki a várost, biztosítsatok minden védelmet, és adjatok egy pajzsot ennek az embernek.”

-utal természetesen Amerika Kapitányra, aki a Polgárháború végén letette pajzsát, s a csatába induláskor látszik, nincs is vele, viszont ruházata valószínűleg wakandai vibrániummal van felpimpelve. Úgy tűnik a teljes Team Captain America Wakandában van, Hulkkal kiegészülve, sőt ezzel együtt a Tél katonájának agyát is sikerült „megjavítani”, hiszen ő is harcba indul.

Forrás: Disney

Van egy kő, amiről még az előző 17 film során nem derült ki, hogy hol lehet, de mivel van még hátra egy alkotás a Végtelen háborúig (méghozzá Fekete Párduc önálló kalandja), elképzelhető, a lélekkő Wakandában van. Mivel hatalmas csatajelenetnek vagyunk szemtanúi, ez is azt igazolhatja.

Forrás: Disney

A végére még egy béna Thanos-monológ:

„A móka nem olyasmi, amit figyelembe veszel, amikor megpróbálsz egyensúlyt teremteni az univerzumban. De ez mosolyt csal az arcomra.”

Majd a félszemű Thor csatlakozik A galaxis őrzőihez:

„Ti meg ki a francok vagytok?”

Forrás: Disney

Forrás: Disney

Jó kérdés, hogy a Bosszúállók 3 a töménytelen utaláshalom mellett értelmes történet marad-e, és önmagában is értelmezhető lesz, vagy maga alá dönti saját súlya. Legkésőbb 2018. május 4-én, a premier napján kiderül.