Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Deutsch a jobbikos olimpikonnak: Szebb jövőt, Tamás!

Deutsch a jobbikos olimpikonnak: Szebb jövőt, Tamás!

Az EP-képviselő szerint Kovács Tamás átpártolása a Jobbikhoz “kardcsörtetés a szalonnácik mellett”.

Mint arról korábban beszámoltunk, elfogadta Vona Gábor felkérését és a Jobbik képviselőjelöltje lesz a tavaszi országgyűlési választásokon Kovács Tamás korábbi olimpiai bronzérmes vívó, sportvezető, szövetségi kapitány. A nyáron “leigazolt” olimpiai bajnok pólós, Steinmetz Ádám után ő az újabb sikeres sportoló a középre tartó szélsőjobboldali párt leendő jelöltjei között.

A magát 20 évig Fidesz-szavazónak valló Kovács Tamás 2014-ben is Orbán Viktorra szavazott. “De mára betelt a pohár! A Fidesz 28 év alatt megöregedett, elfásult, korrupt, megosztó, diktatórikus, kirekesztő, ellentmondást nem tűrő párttá vált, ahol a szlogen: „ Aki nincs velünk az ellenünk van”! Számomra ez már elfogadhatatlan!”

Kovács Tamás vívóként 1968-ban és 1972-ben is olimpiai bronzérmes volt a kardcsapattal, míg 1973-ban szintén csapattagként világbajnoki aranyat nyert. Húsz évig, 1986 és 2006 között volt vívó szövetségi kapitány, 2006-12 között a kardozókat irányította. 2007-11-ben, tehát nagyrészt Schmitt Pál elnökösködése idején a MOB sportigazgatója volt.

Kovács Tamás a II. kerületben indulhat majd, jelöltségét a helyi, kerületi szervezet már jóváhagyta, már csak az országos elnökség döntésére vár.

Deutsch Tamás péntek délelőtt a Facebook-oldalán üzent Kovács Tamásnak. „Kardcsörtetés a szalonnácik mellett. Előbb-utóbb mindenki hazatér. Szebb jövőt, Tamás. Ennyi” – írta.