Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Üzent a tulajdonos: A Forma 1-ben sincs ingyen ebéd

Üzent a tulajdonos: A Forma 1-ben sincs ingyen ebéd

Az elmúlt negyedévben olyan történt a Forma 1-ben, amire nagyon régen volt példa, ki is akadtak a csapatok. A friss pénzügyi jelentések szerint ugyanis csökkent a kereskedelmi jogdíj-bevétel. Ennek egyenesági következménye pedig: kevesebb pénzt osztanak ki az istállók között. Az említett időszakra ez a tétel 273 millió dollár volt, ami jócskán elmarad az elmúlt év ugyanezen időszakában asztalra tett 316 milliótól.

Ennek megfelelően a Chase Carey, a Forma 1 elnöke mindjárt nézeteltérésbe is keveredett a csapatokkal – írja a motorsport.com magyar kiadása. Magyarázata szerint bizonyos, hogy senki sem ilyen visszaesést szeretne látni, ám úgy véli mindenkinek, így az istállóknak is meg kell értenie, ha nem fektetnek be a sportba, akkor a Liberty nem tudja garantálni, hogy a jogdíjak hosszútávon emelkednek. “Szerintem a sport folyamatosan csak rövidtávra koncentrált.” – mondta Carey a Formula1.com oldalnak adott interjújában.

“Az elmúlt években sok dolog nem ment jó irányba, de idén felmentek a látogatottsági és a nézettségi számok, és szerintem egy sokkal pozitívabb hozzáállás is van az egész mögött. A sportnak friss energiára és befektetésre volt szüksége. Ahhoz, hogy fejlődni tudjunk egy amerikai kifejezéssel élnék: nincsenek “ingyen ebédek”. Nem volt egy olyan szervezet, mely megfelelően fejlődött volna, és építette volna a sportot.” – fejtegette.

“A csapatok szempontja is érthető persze, hiszen ingyen ebédeket szeretnének, és növekedést befektetés nélkül. A világ azonban nem így működik.”