Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megtállaizta az OTP-t a főváros: olcsóbban kap 25 milliárdos hitelkeretet

Megtállaizta az OTP-t a főváros: olcsóbban kap 25 milliárdos hitelkeretet

Jövőre is szüksége van a fővárosnak hitelkeretre, viszont Tállai András MOL-os akcióját követve Tarlóséknak sikerült lealkudniuk a kamatból, így olcsóbban használhatják fel a 25 milliárdos hitelkeretet.

Jövő szerdán szavaz a Fővárosi Közgyűlés az önkormányzat folyószámla-hitelkeretének 2018-ra vonatkozó megújításáról. Az átmenetileg bevétellel nem fedezett kiadások kifizetésére szolgáló hitelkeret nem új találmány: 1995 óta biztosít ilyet a fővárosnak az OTP, ám most jobban jár a főváros. Talán

Tállai András államtitkár benzinárcsökkentő mozgalmán felbuzdulva sikerrel alkudtak ki ugyanis jobb feltételeket a banknál.

A közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint a hitelkert összege nem változott, maradt 25 milliárd forint, vagyis legfeljebb eddig mehet le mínuszba az önkormányzat a “likviditásának folyamatos, biztonságos fenntartása érdekében”. Viszont a tavaly érvényes kamatot 5 százalékponttal sikerült lefaragni, így a tavalyi 1 havi BUBOR+évi 0,65 százalékos kamatfelár jövőre 0,60 százalékra csökken.

 

Senki nem akarja kivizsgálni a NAV-elnök benzinár-csökkentő akcióját

Sem a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), sem pedig annak tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem tartja magát illetékesnek, hogy kivizsgálja a NAV-elnök mezőkövesdi benzincsökkentő akcióját, amivel Tállai András egyébként egy tőzsdei cég működését befolyásolta – írja a Magyar Nemzet.