Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Ezer év börtönre ítéltek az Egyesült Államokban egy férfit két kislány szexuális zaklatásáért

Bűnösnek találta és több mint ezer év börtönbüntetésre ítélte a Texas állambeli Hays megyei esküdtszék a 48 éves Robert Frankset, aki a vád szerint rendszeresen szexuálisan zaklatott két kiskorú kislányt – jelentette szerdán a helyi sajtó.

Az esküdtszék életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit kiskorúak ellen folytatott rendszeres szexuális zaklatás miatt. Ezen kívül egyenként 99 év börtönbüntetést róttak ki a kiskorú ellen elkövetett súlyosbított szexuális agresszió mind a kilenc vádpontjában, a gyermekmolesztálás miatt pedig a Franks ellen felhozott hat vádpontban egyenként 20 év börtönbüntetést szabtak ki.

A texasi férfit az összesen 1011 év börtönbüntetés mellett 93 ezer dolláros (csaknem 25 millió forintos) pénzbírság kifizetésére kötelezte az esküdtszék a bírósági dokumentumok szerint, amelyekhez a KXAN helyi televíziós csatornának sikerült hozzáférnie.

Frankset 2016 júniusában vették őrizetbe azt követően, hogy az áldozatok egyike, egy 9 éves kislány elmondta az apjának: a férfi “visszataszító” dolgokat tett vele és egy másik, 10 éves kislánnyal. Erről akkor a San Antonio News-Express című lap számolt be. A másik áldozat eleinte tagadta, hogy a férfi zaklatta volna, de később elmondta a hatóságoknak, hogy a vádlott éveken keresztül bántalmazta.

A bírósági dokumentumok szerint Franks legalább 5 éven keresztül, rendszeresen, hetente három-négy alkalommal zaklatta a kislányokat.