Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A brit vezetők nagy egyetértésben gratuláltak Harry hercegnek

A brit vezetők nagy egyetértésben gratuláltak Harry hercegnek

Vilmos öccse, Harry herceg hétfőn nagy bejelentést tett, méghozzá azt, hogy megkéri a barátnője, Meghan Markle színésznő kezét. Valamikor jövő tavaszra tervezik az esküvőt, nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtek találkozgatni.

A nagy bejelentés után természetesen nem maradhattak el a gratulációk sem, és az egyébként elég sokszor elég megosztott brit politikai elig most egy emberként zárt össze: a királyi család boldogsága mindenkinek elsőszámú prioritás.

„Mivel találkoztam Harryvel néhányszor, tudom, hogy nagyon jól fognak szórakozni együtt. Azt is el szeretném mondani, hogy nagyon tisztelem Harryt és a testvérét azért, hogy felhívták a figyelmet szerte az országban a mentális problémákra, és segítettek abban, hogy tudatosabban figyeljünk ezekre a kérdésekre. Úgyhogy a legjobbakat kívánom nekik, köszönöm neki, amit a mentális egészségért tettek, és remélem, csodás életük lesz együtt” – mondta a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn, akit egy skóciai kampányrendezvényen ért a nagy bejelentés.

„Csodálatos hír a mai bejelentés, és szeretnék gratulálni a királyi párnak, Harry hercegnek és Meghan Markle-nek ebből a remek alkalomból. Az egész nemzet várja a királyi esküvőjüket 2018 tavaszán. Észak-Írországból küldjük a jókívánságainkat” – írta közleményében Arlene Foster Észak-Írország miniszterelnöke, a Demokratikus Unionista Párt vezetője. Ő mondjuk először Twitteren a nagy sietségben Vilmos hercegnek gratulált az eljegyzéshez, de aztán törölte az üzenetet.

„A legszívélyesebb gratulációimat szeretném küldeni Harry hercegnek és Meghan Markle-nek az eljegyzésük alkalmából. Két ember szerelmének hatalmas ünnepe ez a bejelentés, és a magam, a kormány, valamint az ország nevében kívánom nekik a legjobbakat a jövőre nézve” – írta Theresa May miniszterelnök Twitteren.

„Kell vennem egy új kalapot! Harry herceg elveszi a barátnőjét, Meghan Markle-t!” – írta Twitteren James Cleverly, a Konzertív Párt egykori elnöke, jelenlegi képviselője. Természetesen ő is kifejezte a gratulációit egy külön üzenetben.

„Végre egy kis színes közjáték a brexites savanyújóskaságban! Gratulálok Harry hercegnek és Meghan Markle-nek. Utóirat: Mindig is imádtam a Suitsot [a sorozatot, amiben Markle játszott – a ford.]” – írta Robert Halfon korábbi miniszter.