Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Na mi következik abból, hogy a Viszkis rablót a TV2 szakértőként hívta fel egy bankrabláshoz?

Na mi következik abból, hogy a Viszkis rablót a TV2 szakértőként hívta fel egy bankrabláshoz?

Igazából én már azon sem tudtam nevetni, hogy a Viszkis című film plakátja egy OTP bank fölött éktelenkedik, de értem a viccet, az más kérdés, hogy nem feltétlenül szeretem.

Na de azon, hogy a TV2 Tények felhívta az egykori bankrablót, hogy legyen olyan kedves és „szakértse meg” azt a bankrablást, ami legutóbb történt, már csak dühöngeni tudok. Igen, Ambrus Attila letöltötte a rá kiszabott büntetést, és vendégként magam is ültem már egy rádióműsorban vele, na de akkor arról volt szó, hogy miként illeszkedik vissza a börtönélet után a társadalomba, nem pedig arról, hogy a mélységes mélység legmélyebb bugyraiba kalauzolja vele nézőit egy hírműsor.

Azért fortyog mindez így bennem, mert hát nem arról van itt szó, hogy egy kedves ember besétál egy pénzintézetbe, és szelíden elkéri a pénztárostól a napi bevételt, aki kedélyesen át is adja neki azt.

Éppen ellenkezőleg: fegyveres rablás, erőszak, torkokon ledugott fegyverek.

Vajon mit él meg olyankor az a banki alkalmazott, aki mondjuk elszenvedője volt egy ilyen támadásnak, amikor ez jön vele szemben a tévéből?

Hát elárulom: megaláztatást, még annál is nagyobbat, mint amit akkor élt át, amikor mondjuk Ambrus Attila lenyomta a torkán a pisztolyt.

És amúgy is: mi következik ezután?

Ha újabb hír érkezik egy szexuális zaklatóról, akkor a TV2 Tények felhívja „szakérteni” Marton Lászlót? És Kerényi Miklós Gábor? Ő az r hangra specializálódott logopédus-szakértő lesz?