Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az ember, aki kerek e világon legjobban járt a Fekete Péntekkel

Az ember, aki kerek e világon legjobban járt a Fekete Péntekkel

Jeff Bezos, az Amazon alapító-tulajdonosa vagyona átlépte a 100 milliárd dolláros álomhatárt a Bloomberg kalkulációi szerint. Ez aktuális dollárárfolyamon számolva 26 billió forint, egész pontosan 26 161 000 000 000.

Bezos gyakorlatilag a Fekete Pénteknek köszönheti a történelmi eredményt. Az Amazon részvényei 2,5 százalékot erősödtek pénteken, mert az eladások 18 százalékkal jobban alakultak, mint egy évvel korábban. Bezosnak 78,9 millió Amazon részvénye van (ezek teszik ki vagyona nagy részét), a Fekete Pénteken egy nap alatt 2,4 milliárd dollárt keresett. Az Amazon részvényeinek árfolyama 58 százalékot javult 2017 egészében, ezzel Bezos körülbelül 34 milliárd dollárt keresett.

Jeff Bezos jelenleg a világ leggazdagabb embere (már a Fekete Péntek előtt is az volt), a második helyezett Bill Gates csak 89 milliárd dollárt ér. Egyébként épp Bill Gates az egyetlen ember Bezoson kívül, akinek valaha sikerült 100 milliárd dollár fölé gazdagodni: 1999-ben a dotcom-lufi rövid időre az álomhatár fölé röpítette.

(CNN)